Reklamı Geç
N-Class
Aydın
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    67932.717$

Bir dolandırıcının mağduriyet hikayesi!


Bir dolandırıcının mağduriyet hikayesi!
Dolandırıcılık hikayesinin kahramanı sözde gazeteciye bir hapis cezası daha çıkar.

Bir süredir kendisinden haber alınamayan ve İstanbul'dan topladığı paralarla kaçan dünün mahalle bakkalı bugünün sözde gazetecisinin bu kez de 'tekel bayine kar ortağı' yapacağım dediği mağdurlar peşine düşer. Birbirlerinden habersiz kaptırdıkları paranın peşine düşen mağdurlar sosyal medya dahil olmak üzere bir çok alanda sözde gazeteciyi aramaya başlar.

Oysa Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Ege'nin incisi Kuşadası'nı tercih eden sözde gazeteci ise emlak sektöründe fazla tutunamadığı için Kuşadası piyasasına "yeni bir giriş" yaparak medya ağı kurmaya karar vermiştir bile. Maltepe'de kurduğu Gazetenin Kuşadası versiyonunu faaliyete geçirmek için mağdurlardan aldığı paraları kullanarak ofis açar. Çevreye uyum sağlamak için siyasetçiler, sivil toplum dernekleri, stk başkanları, bürokratlar ve gerçek meslek sahipleri dahil herkesi tıpkı Sancaktepe'deki gibi görkemli açılışa davet eder. Açılışta umduğunu pek fazla bulamayan sözde gazeteci maliyetlerin yüksek olduğu dönemde on binlerce basılmış gazetelerini piyasaya sürmeye başlar.
SOSYAL MEDYADA YAKAYI ELE VERDİ
Uzun yıllardır sözde gazeteci ile tanışıklığı olan İstanbul mağdurunun anlattığına göre, sosyal medya da bir gün dolaşırken aynı isim üzerinden arama yapar ve açılış fotoğrafları ile karşılaşır. Profilde bulunan tüm bilgileri topladıktan sonra sözde gazetecinin yerini tespit eden mağdur, bindiği ilk otobüsle Kuşadası'na gelir. Çevreden edindiği bilgilerle ofise giden mağdur burada bir personelle karşılaşır. Sözde gazetecinin nerede olduğunu soran mağdura 'şuan burada yok cevabı' verilir. Hatta telefonla iletişim kurmaya çalışsa dahi bir türlü kendisine ulaşamaz. Kuşadası'nda 2 gün geçirdikten sonra sözde gazeteciye ulaşamayan mağdur İstanbul'a döner ve olayı yargıya taşımaya karar verir. 

BİRBİRLERİNDEN HABERSİZ MAĞDURLAR YARATMIŞ
Mağdur dilekçeleri hazırladığı sırada kendisini ziyarete gelen arkadaşları ile sohbete başlar. Sohbet arasında ne olduğunu soran arkadaşlarına konuya anlatan ve dolandırıldığını belirten mağdur aldığı cevapla şaşkına döner. Çünkü ziyarete gelen arkadaşları da yüksek meblağlar vererek kar ortağı olacağını zanneder ve sözde gazeteciye bir süredir ulaşamadıklarını söyleyerek kendilerinin de dolandırıldıklarını anlatırlar. Mağdurlar aldıkları kararla işi yargıya taşırlar. 
BİR HAPİS CEZASI DAHA 
Mağdurların yaptığı şikayet sonrası uzun süren yargılamadan dolayı sözde gazeteciye yine hapis cezası verilir ancak sözde gazeteci bu karara itiraz eder.

Aynı taktikle hız kesmeden dolandırıcılığa devam eden sözde gazeteci bu kez yanında çalıştırdığı personellerin banka hesaplarını kullanmaktadır. İngiltere'den dolandırıldığını anlayan Londra mağdurları 'Necdet' adında bir aracı üzerinden sözde gazeteci ile iletişime geçtiklerini ve para aktarımı sağladıklarını bu parayı ise personelin banka hesabına gönderdiklerini söylerler.

Peki kim bu Necdet? Devamı gelecek...

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!