Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

Elektriğe Gelen Zam Kuşadası Esnafını Çileden Çıkardı!

Elektriğe Gelen Zam Kuşadası Esnafını Çileden Çıkardı!
Elektrik ve doğalgaza gelen zamlar Kuşadası esnafını bunalttı. Faturalarına gelen zamlarla büyük sıkıntıya giren Kuşadalı esnaf, faturalarda iki kat artış karşısında çileden çıktı.

Rekor seviyedeki hayat pahalılığıyla mücadele eden ve nereden tasarruf edeceğini şaşırır duruma gelen vatandaşlar, zamlı elektrik faturalarına isyan etti. Her geçen gün artan ve toplumun birçok kesimini derinden sarsan ekonomik kriz, yeni yılda elektrik ve doğalgaza gelen zamlarla kendisini daha da hissettirdi. Yılın ilk ayı dolmadan gelen elektrik faturaları vatandaşı adeta şaşkına çevirdi. Normalde ödedikleri tutarların neredeyse 2 katı kadar artış olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Kışı nasıl geçireceğimizi bilmiyoruz” diyerek dert yandı.
“HELAL ETMİYORUM”
Elektriğe gelen zamlar altında esnafın ezildiğini ifade eden işletme sahibi Nuri Bozkurt ise, “Esnaf olarak çok zor durumdayız. Elektik faturalarımız neredeyse yüzde 50 arttı. Esnaf ne kazanıyor ki elektriğe ne ödesin. Milletin cebinde para yok ki alışveriş yapsın. Her ay 140 lira elektrik faturası ödüyordum, bu ay iki katı ödedim. Haram zıkkım olsun, hakkımı helal etmiyorum” diye konuştu.

“ZENGİN DAHA ZENGİN, FAKİR DAHA FAKİR”
Menderes Selçuk da elektrik zamları nedeniyle kışın ortasında ısıtıcı yakamadığını söyleyerek şöyle devam etti; “Turşuculuk yaparak geçimimi sağlıyorum. Her sene işler daha kötüye gidiyor. Elektriğe zam geldiği için ısıtıcılarımızı açamıyoruz. Her şey çok zamlandı. Bir parmak sucuk alabiliyoruz. İnsanlar artık her şeyin farkında. Türkiye’de zengin her zaman zengindir. Ülkede önceleri orta halli insanlar vardı. Şimdi o da kalmadı. Zengin daha zengin fakir daha fakir oldu.

“YIKILMAYA AZ KALDI”
Kuşadası’nda restaurant işletmeciliği yapan Osman Tunçkanat, elektik faturasının çok yüksek geldiğini, yüksek elektik faturalarının esnafı sarstığını söyleyerek şöyle konuştu; “Kuşadası’nda Restaurant işletiyorum. Yılbaşından sonra her şey abartılmaya başlandı. Gıda fiyatları, elektrik, doğalgaz ve insan ihtiyacı olan her şey pahalandı. Geçen ay 3 bin 250 lira elektrik faturası ödedim. Bu ay ise 7 bin 200 lira geldi. Son gelen fatura bizi çok sarstı. Esnaf olarak yıkılmaya az kaldık. Artık yıkılsak da kurtulsak diye bakıyoruz” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!