Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9147.57
  • BTC
    70062.68$

Jandarmadan 29 İlde Devre Mülk Operasyonu 104 Gözaltı!


Aydın merkezli 29 ilde düzenlenen devre mülk dolandırıcılığı operasyonunda, 342 milyonluk haksız kazanç sağladığı tespit edilen 104 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda jandarma tarafından yapılan çalışmalarda, suç örgütü yöneticileri ve üyeleri tarafından devre mülk sahibi olan vatandaşların kişisel bilgilerinin yasa dışı yollarla ele geçirildiği tespit edildi. Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmalarda, örgütün yönetim kademesinin sağladığı finansman ile farklı illerde kiralanan otel, lüks plaza ofisleri ve örgüt üyesi avukatlara ait hukuk bürolarına çete üyelerinin yerleştirildiği öğrenildi. Çalışmalarda çok sayıda mağdurun sahibi oldukları devre mülklerinin suç örgütü tarafından reklamasyon adı altında yüksek fiyatlara zengin yabancı alıcılara pazarlanacağı ve anlaşmalı avukatlar ve avukat görünümlü örgüt üyeleri kullanılmak suretiyle dava yolu ile yüksek oranda iptal iade bedeli sağlanacağı gibi yöntemler kullanılarak dolandırıcılık eylemlerinde bulundukları tespit edildi.
342 MİLYON VURGUN
MASAK verileri doğrultusunda, örgüt üyelerine ve paravan şirketlere ait hesaplara aktarıldığı tespit edilen toplam 342 milyon 88 bin 887 TL para girişi ve diğer tüm soruşturma verilerinin birlikte analizi neticesinde 212 mağdur bilgisine ulaşıldı. Suç örgütünün hiyerarşik yapısı içerisinde yer alan ve suç faaliyetlerini organize bir şekilde işledikleri tespit edilen 126 şüphelinin yakalanması için Aydın merkezli 29 ilde başlatılan operasyonda toplamda 27 şehirde yakalama faaliyeti gerçekleştirildi.
AVUKATLAR GÖZALTINDA
Operasyonda, ülke genelinde faaliyet yürüttüğü belirlenen aynı türdeki çok sayıda yapılanmanın en üst konumundaki örgüt lideri, üst yönetim kademesindeki şahıslar ve 5 avukatın da aralarında bulunduğu 104 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Ayrıca şüphelilere ait ikamet ve iş yerlerinde arama yapılırken, suç delili olduğu değerlendirilen evrak ve dijital materyallere incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan şahısların adli işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!