Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

Kuşadası Kurbanlık Pazarı Hareketsiz Kaldı!

Kuşadası Kurbanlık Pazarı Hareketsiz Kaldı!
Kuşadası’nda Kurban bayramı nedeniyle kurulan büyükbaş ve küçükbaş hayvan pazarında geçtiğimiz yıllara göre bu yıl kurbanlık hayvan satışlarında oldukça büyük bir düşüş yaşanıyor.

Bayrama iki gün kalması nedeniyle kurban satış yerlerinin yanlış seçimi ve gerekli duyuruların yapılmamasından dolayı hem vatandaşlar hem de satıcılar zor durumda kaldı. Kuşadası’nda hayvan pazarı olarak Kuşadası-Selçuk karayolu üzerindeki deve güreşi arenası belirlendi. Pazarın merkeze çok uzak kaldığını belirten satıcılar, kurban almaya gelenlerin de ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını dile getirdiler. Kurbanlık satışların düşük geçtiğini kaydeden satıcılar özellikle satış noktasının şehrin en uzak noktası olması ve buraya gelenlerin de geri dönebilmek için en az 6-7 kilometre yol katetmesi gerektiğinden bu bayramın verimli geçmediğini söylediler.

Hayvan pazarında küçükbüş hayvanlar canlı kilo olarak 38-45 lira (1300 TL-3000 TL), Büyükbaş hayvanlar 15 bin ila 30 bin lira arasında değişen rakamlara alıcı beklerken, alıcı sayısının az olması nedeniyle satıcılar umduklarını bulamadıklarını ifade ettiler.

“KUŞADALILARI PAZARIMIZA BEKLİYORUZ”

Uzun yıllardır besicilikle uğraşan ve Kuşadası’nda yaşayan Veysi Öğmen, "Toğlu yaylalarda yetiştirdiğimiz hayvanları satmak için bu yılda pazarda yerimizi aldık. Şimdilik satışlarımız seyrinde gidiyor. Yaklaşık 10 gündür buradayız, 110 küçükbaş hayvan getirdik. 40’a yakın satıldı. Muhtemelen bayramın son gününe kadar bitirmeyi hedefliyoruz, geçen yıl bu yıla göre biraz daha hareketliydi. Kuşadası’nda yaşayan vatandaşları, hayvanlarımızı görmeleri için pazarımıza bekliyoruz" dedi.

“GELİYORUZ AMA GERİ DÖNEMİYORUZ”

Fiyatların pek iç acıcı olmadığını söyleyen yazlık sahibi Fevzi Akçay, “Pandemi nedeniyle ekonomik anlamda sıkıntılar olsa da yine de bu yıl vazifemizi yerine getireceğiz, her bayram Kuşadası’ndayım fiyatlarda biraz yükselme var. Kurban pazarı da çok ters yerde kalıyor, gelirken düşünmek zorunda kalıyorsunuz, buraya kadar geliyoruz ama arvalya’nın oradan ya U dönüşü yapmak zorunda kalıyorsunuz ya da direk Pamucak tarafına geçmek zorunda kalıyorsunuz, bu da neticede zaman kaybı, insanlar buraya kadar nasıl gelecek bu hem vatandaşlara eziyet, hem de bu sıcaklarda rızkını bekleyen satıcılara eziyet değil mi” diyerek tepki gösterdi.

“YOLA ÇIKACAĞIMIZ İÇİN ADAK ADADIK”

Pandemi döneminde Elazığ’dan Kuşadası’na taşınan Sevtap Armağan, “Nasipse buradan sonra yola çıkacağımız için, bu bayramda biraz erken davrandık adak adadık, Elazığ’a gideceğiz, pazardaki fiyatlar biraz şaşırtıcı iki bin 300 lira olan adak’ı pazarlıkla bin 950 liraya aldık, kesim yeri beni çok şaşırttı daha modern bir yer olabilirdi, üstelik hava da 40 derece üzerinde, umuyorum ki gelecek yıl yine bu yer tercih edilmez” dedi.

Öte yandan Kuşadası Kuştur Mevkii Deve Güreşi Arenası, Davutlar Futbol Sahası arkası ve Güzelçamlı Millipark Caddesi üzerinde bulunan alanlara Kurban Pazarı kuruldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!