Reklamı Geç
N-Class
Aydın
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68125.059$

Kuşadası'nda bungalov ev dolandırıcılığı


Kuşadası'nda bungalov ev dolandırıcılığı
Alternatif konaklama yöntemleri arasında yer alan bungalov evlere her geçen gün talep artıyor. Son dönemde yaşanan dolandırıcılık vakaları ise endişe yaratıyor. Dolandırıcılar tarafından Kuşadası'nda olduğu belirtilen bungalov evlerin yerinde ise boş bir zeytinlik alan olduğu ortaya çıktı.

Son zamanlarda tatilcilerin gözdesi olan bungalov evler, sahtekarlar için fırsat kapısı haline geldi. Sahte sosyal medya hesapları ile web sitelerde gerçek olmayan görselleri kullanarak vatandaşları çeken dolandırıcılar, sahte firma isimlerini de kullanarak aldıkları kapora parası ile vatandaşları mağdur ediyor.

Bununla da yetinmeyen dolandırıcılar, mağdurlardan ev sigortası adı altında ikinci bir ödeme daha talep ediyor. İkinci ödeme yapılmazsa, rezervasyonun iptal edilip paranın iade edilmeyeceği belirtiliyor. Parasının yanmasından korkanlar bir ödeme daha yapıyor. Ancak, verilen adrese gittiklerinde ne bir muhatap ne de ev bulabiliyorlar.

KUŞADASI'NDA BUNGALOV DOLANDIRICILIĞI
İzmir'de yaşayan M.A., eşine süpriz yapmak için bungalov ev kiralamak istedi. İnstagram üzerinden araştırma yapan M.A., yaptığı inceleme üzerine Kuşadası'nda bir firmanın yetkilisi olduğunu ileri süren şahıs ile irtibat kurdu. Söz konusu sözde firma ile telefon görüşmesi sağlayan M.A., önceden de bu tür dolandırıcılık girişimleri duyduğundan, çeşitli belgeler üzerinde sorgulama yaptı. Karşı tarafın tesislerle ilgili detaylı bilgi vermesi üzerine inanan M.A., yaptığı görüşme sonrası belirlenen 5 bin TL'yi firmanın banka hesap numarasına yönlendirdi.

M.A. gelen ikinci bir telefon sonrası 8 bin 600 TL sigorta parası istenmesi üzerine dolandırıldığını anladı. Görüştüğü kişi telefonunu kapatıp kayıplara karıştı. Ayrıca M.A'ya gönderilen bungalov evlerin konumunda ise boş bir zeytinlik alan olduğu ortaya çıktı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU
Bunun üzerine durumu adli makamlara ileterek suç duyurusunda bulunan M.A. "Bu gibi dolandırıcılık durumlarını duymama rağmen bende dolandırıldım. Bu tür tatil düşünenlerin benim durumuma düşmelerini istemem. Emin olmadan kimseye para yollamasınlar” dedi.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!