Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2324.9
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70501.83$

Kuşadası'nda Elektrik Faturaları Otelcileri İsyan Ettirdi!

Kuşadası'nda Elektrik Faturaları Otelcileri İsyan Ettirdi!
Türkiye'nin önde gelen turizm merkezlerinden biri olan Kuşadası’nda oteller yüksek gelen elektrik faturalarıyla sarsıldı. Ölü sezonda misafir ağırlayamayan oteller gelen faturalar karşısında çaresiz kaldı. Otel işletmecileri, kış ayında elektrik faturalarının yüksek gelmesinden dolayı durumun tüm otelcileri tedirgin ettiğini söylüyor.

2022 yılına hızlı büyüme hedefleri ile giren turizm sektörü, başta enerji olmak üzere artan maliyetlerin altında kalmaya başladı. Düşük sezon ve otellerin büyük bölümünün kapalı olmasına rağmen işletmelere gelen yüklü elektrik ve doğalgaz faturaları sektörü büyük bir çıkmaza sürükledi.

“ELEKTRİKTEKİ YÜKSEK ARTIŞ BİZİ TEDİRGİN ETTİ”
Elektrik, doğalgaz olmak üzere gıda fiyatları ve asgari ücret ile birlikte yüzde 100 artan maliyetlerin büyük borç yükü altında olan otelleri zora soktuğunu kaydeden otel işletmecisi Ömer Karayiğit, “2021 Kasım ayından 10 bin lira, Aralık ayında 16 bin lira, 2022 yılı Ocak ayında 45 bin lira elektrik faturası geldi. Kış ayında olduğumuz için bu rakamlar çok yüksek. Yaz sezonunda olsaydık bu kadar zorumuza gitmezdi. Kış ayında bu kadar yüksek rakam gelmesi bizi olumsuz yönde etkiledi. Bu rakamlar bizi tedirgin etti” dedi.

“SEZONDAN BEKLENTİLERİMİZ YÜKSEK”
Yaz sezonundan beklentilerinin yüksek olduğunu ifade eden Karayiğit, “ Sezondan beklentileriz çok yüksek. Ancak turist otelden içeri girmeden kimse bir şey diyemez. Kaldı ki bunun garantisi de yok. Zamlı fiyatları şuan oda fiyatlarımıza yansıtmadık. Sezon açıldığında zamlı olacak mı olmayacak mı o zaman göreceğiz, bana göre seçim zamanında yapılmalı” diye konuştu.

“MÜŞTERİYE KAPALIYIZ DİYORUZ”
İğneden ipliğe her şeye zammın geldiğini dile getiren otel işletmecisi Kaya Limoncu da “Müşteriye fiyat söyleyemiyoruz. Artan fiyatlar nedeniyle müşteri almamaya çalışıyoruz. Her şeye zam geldi. Elektrik aldı başına gitti. Ocak ayı’nda otelimize 6 bin 500 lira elektrik faturası geldi. Her şeyin fiyatı arttı. Bugün otelin giderleri en üst seviyeye çıktı. Bu zamları müşteriye yansıtamıyoruz. Hatta söyleyemiyoruz. Müşteriye kapalıyız diyoruz. Elektrik zamları geri alınmadığı sürece önümüzü görmemiz mümkün değil” dedi.

“DEVLET OTELCİLERİ DESTEKLEMELİ”
Devletin turizm bölgelerinde faaliyet gösteren otel işletmelerine destek vermesi gerektiğini ifade eden Limoncu, “İyi bir sezon beklemiyoruz. Devlet bizi desteklemeli. Elektrik zamları geri çekilmeli. Asgari ücretle personel çalıştırıyoruz. Eğer böyle giderse 2 personel yerine 1 personel çalıştıracağız”dedi.  
“SEZONA GİRMEDEN SEÇİM İSTİYORUZ”
Ülkenin hem siyaset hem de ekonomik yönde bir çıkmaza girdiğini de sözlerine ekleyen Limoncu,“Her şeyin düzelmesi için erken seçim olmalı. Bu demokratik bir istektir. Seçimler neden yapılır, eğer yaptığınız icraatlar beğenilmiyorsa seçim yoluyla gönderilir, yapan iktidara getirilir. Biz hemen seçim istiyoruz. Hatta sezona girmeden erken seçim istiyoruz. Çünkü ekonomik, siyasi ve kültür açısından çok sıkıştık” diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!