Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.64
  • EURO
    35.29
  • ALTIN
    2503.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61829.6$

Kuşadası'ndaki Avcılar, Yabani Meyve Ağaçlarını Aşıladı

Kuşadası'ndaki Avcılar, Yabani Meyve Ağaçlarını Aşıladı
Aydın’ın Kuşadası İlçesinde Kuşadası Avcılar ve Atıcılar Kulübü tarafından yapılan organizasyonla Türkiye’de ilk defa tabiattaki delice meyve ağaçları aşılandı.

Düzenlenen etkinliğe Kuşadası Kaymakamı Saadettin Yücel, Kuşadası Esnaf Odası Başkanı Ahmet Çalım, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Erdinç Kutsal, Kuşadası Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Çağatay Aynalı, Milli Parklar Av Koruma Memurları, orman işletme Müdürlüğü, Kuşadası Tarım İlçe Müdürlüğü personeli ve çok sayıda Kuşadalı avcı katıldı.

Avcı doğanın bir parçasıdır, ekosistemin sürdürülebilen bir unsurudur diyen Kuşadası Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Çağatay Aynalı, “ bizler avcılar olarak aynı zaman da doğanın bekçileriyiz. Bu anlam da bütün Türkiye’ye yayılmasını arzu ettiğimiz, doğada yabani meyve ağacı aşısız kalmasın. Hayvanlar aç kalmasın, yoldan geçen insanlar koparıp yesin diye böyle bir organizasyon yaptık. Umarım hayırlara vesile olur” dedi.

Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel’in de aşılama yaptığı etkinlikte Yücel, “ Tabiat her ne kadarda kendi kendini devam ettiriyor olsa bile de, insanoğlu da bilgi, birikim ve tekniğiyle  de yaşamı daha kolaylaştırabilme ve genişletebilme adına bu tür tekniklerden yararlanabilmeli. Bugün bir deneme yapıyoruz. Tabiatta bulunan ve yaban meyve ağaçlarını aşılayarak yaban hayatına ve insanoğluna verimli bir hale getiriyoruz. Bu organizasyonu Türkiye’de ilk defa yapan Kuşadası Avcılar ve Atıcılar Kulübü’ne ve organizasyona destek veren İlçe Tarım Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliğini kutluyorum. Umuyorum ki bu çalışma son derece verimli bir o kadar da gerekli olduğu görülür ve ülke geneline yayılır. Kuşadası bu anlamda bir öncülük etmiş önderlik etmiş olur. Bu aşılama tekniğinin de eski tekniklerle yapılmasını yerinde görmüş olarak, çamurlama, Gübreleme ve odun külünden oluşturulan macunlama tekniğiyle yapılan aşılamaların hangisinin daha verimli olduğunu hep birlikte görmüş olacağız. Kuşadası Avcılar ve Atıcılar kulübümüz ,düşünceli çok orijinal ve Ümit ediyorum ki yansıması itibari ile tabiata ve memleketimize faydalı olacak bir proje gerçekleştirmiş oldu kutluyorum ” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!