Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2498.3
  • BIST
    9440.8
  • BTC
    64682.49$

Kuşadası'ndaki Batık Uçağın Gizemi Çözüldü!

Kuşadası'ndaki Batık Uçağın Gizemi Çözüldü!
Kuşadası'nın Dilek Yarımadası Milli Parkı açıklarında 2017 yılında tespit edilen batık küçük uçağın sırrını Youtuber Kerem Gök ile uçağı ilk bulan Kubilay Akgür birlikte çözdü. Bugüne kadar Türk uçağı olarak bilinen batığın, Alman uçağına ait olduğu ortaya çıktı.

Dalış merkezi sahibi Kubilay Akgür’ün 2017 yılında 30 metre derinde bulduğu küçük uçak batığının Amerikan yapımı, Almanya'ya ait olduğu anlaşıldı. Youtuber Kerem Gök ile Kubilay Akgür yaptıkları dalışlar sonunda uçağın tescil kodunu kazıyarak ortaya çıkardılar. Kuyruktaki “D-EEDZ” kodu ile yapılan araştırmada, uçağın Piper PA-32RT-300 Lance II tipi Alman uçağı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Dalış eğitmeni Kubilay Akgün, büyüklerinden Milli Park açıklarında bir küçük uçağın düştüğü ile ilgili çok anı dinlediğini belirterek, “Anlatılanlara göre Türk uçağı düşmüş, iki Türk pilot kurtulmuş. Söylenen bölgede keşif dalışları yaptık. 2017 yılında uçağın batığına derinlerde ulaştık. Bulduğumuzda uçağın kimliğini bilmiyorduk. O yıldan bu yana da uçağa dalış yapıyorduk. Uçak kazalarıyla ilgili çalışmaları olan Youtuber Kerem Gök uçağa dalmak istedi. Önce dalış ve derin dalış eğitimi aldı, sonrasında batığa indik” dedi.

TESCİL KODUNU KAZIYARAK BULDULAR

Uçağın hangi ülkeye ait olduğunun tespit edilmesi için tescil kodunu bulmaya çalıştıklarını söyleyen Akgür, “Uçağın gövdesini kazıdık, önce D harfine sonra diğer harflere ulaştık. Kerem Gök’ün bu kod üzerinden yaptığı araştırma sonucunda Alman uçağı olduğu, o dönemde İzmir ve Selçuk’ta Havaalanı olmadığı için muhtemelen Yunanistan adalarından havalanmış olabileceğini öğrendik” dedi.

“MOTOR KAZASI YÜZÜNDEN DENİZE ZORUNLU İNİŞ YAPMIŞ”

Yaptıkları dalış ve araştırmayı youtube kanalında paylaşan Kerem Gök, elde ettikleri tescil kodu ile ulaştıkları bilgileri de paylaştı. Gök, “Alman Federal Uçak Kazası Araştırma Bürosu ile iletişime geçtik. D-EEDZ tesciline göre uçağı Piper PA-32RT-300 Lance II tipi olduğunu bilgisine ulaştık. 30 Temmuz 1979 tarihinde, yerel saatle 13.00 sularında motor kazası yüzünden denize zorunlu iniş gerçekleştirmiş. Uçaktaki bir kişi yara almadan kurtulmuş. Uçağın rotası bilinmiyor. Bu uçağın kazadan önce çekilmiş, bilinen bir fotoğrafının da olmadığını öğrendik” diyerek uçakla ilgili araştırmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!