Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
19 Mart, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2240.4
  • BIST
    8708.76
  • BTC
    63897.26$

Milli Park'a Çağ Atlatan Müdürü Görevden Aldılar!

Milli Park'a Çağ Atlatan Müdürü Görevden Aldılar!
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Büyük Menderes Deltası Dilek Yarımadası Milli Parkı Müdürü Koray Aşık, yaklaşık 6,5 yıldır sürdürdüğü görevinden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alındı. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne mühendis olarak atanan Koray Aşık, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Bana yapılan haksızlığı tüm yönleriyle adaletin ve kamuoyunun bilgisine sunacağım" dedi.

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nın Güzelçamlı Mahallesi'nde bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda 2016 yılından bu yana müdür olan Koray Aşık'ın görev yeri değiştirildi. Koray Aşık, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın kararıyla Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde mühendis olarak görevlendirildi. Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Koray Aşık, verilen kararı eleştirdi.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Müdürü Koray Aşık'ın yaptığı açıklama şöyle:

"2016 Nisan ayında başladığım Milli Park Müdürlüğü görevim bu hafta itibari ile sona eriyor. Görev yeri değişikliği sebebim, 5 adet tepesi kırılmış ve 3 adet devrik ağacı olağanüstü rapor tanzim etmeden kestirmek ve naklettirmek. Görünmeyen ancak benim ve bir çok kişinin bildiği sebep, Milli Park sınırlarında kurumumun varlığını ve onurunu ortaya koymak. Bazı kendini kanunlardan üstün gören diğer kurum temsilcilerine dur demek. Usulsüz taleplerine müsade etmemek ve kurmuş oldukları keyfi düzeni bozmaktır. Bu kurum ve kurum temsilcilerinin kim olduğunu devletimin zarar görmemesi için açıklamayacağım. Zaten burada konu Devletimin Şerefli kurumları değil, o kurumları şahsi düşünceleri ve eylemleri ile kullanan kişilerdir.

Gelelim kestirmiş olduğum ve müfettiş raporuna konu edilen ağaçlara. Ekli fotoğraflardanda görüleceği üzere kesilmediği takdirde ziyaretçilerin can ve mal kaybına sebep verebilecek ağaçlar, devletin 1 numaralı Anayasal görevi olan “Devlet Vatandaşlarının Can ve Mal Güvenliğini Sağlar” amir hükmü gereği olağan üstü rapor tanzim edilmesi ve onaylanmasına kadar geçecek yaklaşık 15-30 gün beklenmesinin imkansız olduğu durumlardan dolayı acil olarak kestirilmesi zorunluluktur. Yani anayolu kapatan bir ağaç rapor onayı beklersek 15 gün kapalımı kalmalı, yada tepesi kırılarak sarkan dalların varlığı 15 gün beklenmeli mi?. OGM ve DKMP teşkilatları çok iyi bilmektedirki bu durumlarda Rapor felan beklenmez ve gerekli işlem yapılır. Yanan Orman alanlarında kesim işlemine başlamadan Rapor yapıp gönderen kaç arkadaş vardır. Beklenmesi ile böcek ve hastalık zararı olabileceğinden hareketle hemen kesilip alandan çıkarılmıyor mu? Peki kesilen ağaçlarla oluşan emvali ne yaptık?

Genel Müdürlük emirlerine istinaden doğal hayatta yer alan yaban hayvanların su ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yalaklar yapıldı ve en ücra köşelere kadar yerleştirildi. Buda ekli fotoğraflarda yer almaktadır. Meslek hayatımda binlerce ağaç kestirdim, on binlerce fidan diktirdim. Ancak bu kadar anlamsız bir duruma hiç düşmemiştim. 24 yıllık meslek hayatımda en ufak bir ceza, incelemem olmadığı gibi 1 Bakanlık Ödülü, 2 Valilik Başarı Belgesi, 1 Kaymakamlık Başarı Belgesi ve yüksek sicilimle Devletime şerefim ve onurumla hizmet ettim etmeyede devam edeceğim. 

Bu süreçte yanımızda olan ancak isimlerini yıpranmamaları için zikretmeyeceği bazı amir ve dostlarıma, desteklerini esirgemeyen Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanıma teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreci daha sonra yapacağım paylaşımlarla detaylandıracağım. Ben ve arkadaşlarıma yapılan haksızlığı tüm yönleri ile Adaletin ve kamuoyunun bilgisine sunacağım" ifadelerini kullandı.
ADETA ÇAĞ ATLATMIŞTI
Koray Aşık, 2016 yılında Milli Park Müdürü olarak görevini 2022 yılı Aralık ayına kadar sürdürdü. Başarılı işlere imza atan Aşık, Milli Parkta yaz aylarında ziyaretçiler tarafından metrelerce kuyruk oluşmasını sona erdirmek için giriş çilesini HGS ile çözmüştü. Yaya yürüyüş yollarını araç yollarından ayırarak mevcut tüm tesisleri doğaya uygun bir şekilde yenilemiş ziyaretçilerin takdirini toplamıştı. Ayrıca yaban hayatının yer aldığı Mutlak Koruma Alanındaki usulsüz kullanımları sonlandırmış, Milli Parkta kronikleşmiş bir çok sorunu çözüme kavuşturmuş, Alageğik popülasyonunun artışında önemli rol oynayarak, ziyaretçi kullanım alanlarının standartlarını arttırmıştı. Önemli işlere imza atan Aşık, hem istihdam hem Devlet Bütçesine ek gelir sağlayan ve daha bir çok konuda gerçekleştirdiği faaliyetlerle Milli Parkın tanınırlığını yükseltmiş adeta çağ atlatmıştı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!