Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.82
  • ALTIN
    2495.5
  • BIST
    9463.11
  • BTC
    64433$

Mübadelenin 99. Yıl Dönümünde Geçmişi Andılar

Mübadelenin 99. Yıl Dönümünde Geçmişi Andılar
Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadele anlaşmasının 99. yıl dönümü münasebetiyle Kuşadası'nda anma etkinliği düzenlendi.

İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanı’nda düzenlenen anma töreninde 'Çekilen acılar bir daha yaşanmasın’ denilerek sahilden Ege Denizi’ne karanfil bırakıldı. Etkinlikte mübadil kuruluşlarının 99. yıl ortak açıklaması okundu, lokma hayrı yapıldı.

Kuşadası Selanik Mübadilleri, Rumeli Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Ahmet Altunsoy, “Kuşadası sahilinde dernek üyelerimiz ile mübadelenin 99. yıl dönümünde, göç yollarında ve savaşlarda yitirdiğimiz atalarımızın anısına karanfillerimizi Ege'nin sularına bıraktık. Anılarına saygı duruşunda bulunduk. Dernek üyelerimiz hayrına lokma dağıtıldı. Ardından Kuşadası Mübadele Evi'nde mübadele-mübadil ezgileriyle etkinliğimiz sürdü. Kuşadası'nda, 14 yıldan bu yana her 30 Ocak'ta, mübadelenin yıl dönümü anma geleneğini sürdüren derneğimize, duyarlılıkla katılan üyelerimize, etkinliği aksatmadan yürüten yöneticilerimize içtenlikle teşekkür ediyoruz” dedi. Altunsoy, mübadele sonrasında kuşaklarına sahip çıkan, kültürü aktaran büyüklerin önünde eğildiğini belirterek, geçmişi unutmadan gelenekleri yaşatmayı sürdüreceklerini söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!