AKP'li Çerçioğlu, CHP’li Kuşadası Belediyesi’ne ‘o binayı boşalt’ dedi!

Kuşadası Belediyesi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin “Kuşadası Belediyesi’nin hizmet binasından tahliyesi söz konusu değildir” şeklindeki açıklamasının gerçeği yansıtmadığını belirten bir açıklama yayımladı.
Belediyeden yapılan açıklamada tahliye talebinin resmi yazıyla kaymakamlığa iletildiği belirtilerek, ilgili belge de kamuoyuyla paylaşıldı.
“KAMU HİZMETİ AMACIYLA KULLANILIYOR”
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 2022 yılından bu yana Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski Tariş alanındaki binanın bir kısmının, meclis kararı ve yapılan protokol doğrultusunda Kuşadası Belediyesi Hizmet Binası olarak kullanıldığını hatırlattı.
Günel, “İlk günden bu yana kullanım şekli aynıdır. Burada bir kamu hizmeti veriyoruz. Belediyemizin ‘Kentli Servisi’ ve ‘Güvercin Masa’ hizmetleri zemin katta vatandaşlarımıza sunulmaktadır. Binanın belediyemize tahsisi, Kuşadası halkının hizmetlere daha kolay erişebilmesi amacıyla yapılmıştı. Hatta bunu 2022 yılında yapılan bir basın toplantısında ‘Kuşadası Halkına Müjde’ başlığıyla bizzat Özlem Çerçioğlu açıklamıştı. Ancak bugün, yaklaşık 3 yıldır Kuşadalılara hizmet veren birimlerin bulunduğu alanın boşaltılması yine bizzat kendisinin talebiyle istenmektedir. Gerekçe olarak da ‘amacı dışında kullanım’ gösterilmiştir. Kuşadalıların hizmet aldığı iki önemli birim acaba hangi belediye hizmeti amacının dışında olabilir?” dedi.
“YOK DENİLEN TAHLİYE BELGESİ ORTADADIR”
Başkan Günel, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin kamuoyuna yaptığı “tahliye talebi yok” açıklamasını da eleştirdi. Günel, “Bu açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Zemin katın boşaltılması için kaymakamlığa başvurdukları açıktır. Aydın Büyükşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı Kira ve Tahsis Şube Müdürlüğü’nün 24.09.2025 tarihli yazısıyla Kuşadası Kaymakamlığı’ndan tahliye talebinde bulunulduğu resmi evraklarla sabittir. Kaymakamlık da 3 Ekim tarihinde bize yazı göndererek, ‘Tahliye edin, aksi takdirde biz tahliye edeceğiz’ demiştir. Biz de buna karşı gerekli hukuki süreçleri başlattık,” ifadelerini kullandı.
“HİÇ KİMSENİN EGOSU HİZMETLERİMİZİ ENGELLEYEMEZ”
Ömer Günel açıklamasının sonunda, yaşanan sürecin kişisel tutumlarla bu noktaya geldiğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Hiç kimsenin kendi egosuyla bu hizmetleri engelleme ya da hem belediyemiz hem de hemşehrilerimiz üzerinde baskı oluşturma hakkı yoktur. Bu süreçte hem halkımıza doğru bilgiyi aktaracağız hem de hukuki yollarla hakkımızı arayacağız. Ancak bu hususun bir kişinin şahsi tutumlarıyla bu noktaya geldiğini de kamuoyunun bilmesini isterim.”
Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!
BUNLARA DA BAKABİLİRSİNİZ
- Kuşadası'nda genç kadın pencereden atlayarak intihar etti!
- Ömer Günel’den bomba iddia: Çerçioğlu ailesine 522 milyonluk imar rantı!
- AKP'li Çerçioğlu, CHP’li Kuşadası Belediyesi’ne ‘o binayı boşalt’ dedi!
- Kuşadası'nda alev topuna dönen otomobil kullanılamaz hale geldi!
- Kuşadası'nda denize giren yaşlı adam boğularak hayatını kaybetti!
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.