Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2307.3
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70619.38$

Aydın Arkeoloji Eski Müdürüne Ev Hapsi!

Aydın Arkeoloji Eski Müdürüne Ev Hapsi!
Aydın merkezli tarihi eser kaçakçılığı operasyonunda yakalanan ve Donatello'nun "Davut" heykeline sahte raporu veren ve 79 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan eski Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız, ilk duruşmada ev hapsi verilerek tahliye edildi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde tarihi eser kaçakçılığı yaptığı iddia edilen 36 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 7 aydır yapılan fiziki ve teknik takibin ardından Aydın, Ankara, Amasya, Aksaray, Karaman, Kayseri, Mersin, Muğla, Samsun, Yalova, Zonguldak illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda aralarında Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü A.Y.'nin de bulunduğu 36 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda 18. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen Donatello'nun Davut heykelinin o dönemde yapılan replikası ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 36 şüpheliden ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Aydın Arkeoloji Müzesi eski Müdürü A.Y. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
MAHKEMEDEN EV HAPSİ
Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında sanıklar kendilerine yönelten suçlamalar karşısında savunma yaptı. Gün boyu süren duruşma sonucunda dosyanın tek tutuklu sanığı olan Aydın Arkeoloji Müzesi eski müdürü A.Y. hakkında mahkeme heyeti ev hapsine karar verdi.

Operasyon çerçevesinde el konulan ve sahte rapor düzenlendiği ileri sürülen Donatello'nun Davut heykelinin de gerçek yada sahte olduğunun belirlenmesi için 3 kişilik heyet kurulması ve konu hakkında araştırma yapılmasına da karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!