Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66945.188$

Aydın'da Düzensiz Göçmen Toplantısı!

Aydın'da Düzensiz Göçmen Toplantısı!
Aydın Valiliği başkanlığında düzensiz göçmenler ve geri gönderme merkezi konulu toplantı yapıldı. Toplantıda Aydın'daki yabancılara dair veriler açıklandı.

Aydın Valiliğinde yapılan toplantıya İl Göç İdaresi Müdürü Soner Koç, Aydın Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ferdi Uzun katıldı. Türkiye ve Aydın'da bulunan düzensiz göçmenler, düzenli göçmenler gibi birçok alanda veriler sunuldu. İl göç idaresinin verilerine göre; Aydın'da geçici koruma kapsamında 8 bin 505, düzenli göç kapsamında 9 bin 341, uluslararası koruma sahibi 197, 6 bin 730 düzensiz göçmen bulunuyor.

AYDIN EN BÜYÜK 5 GGM'DEN BİRİ
Türkiye'de 27 Geri Gönderme Merkezi (GGM) bulunduğu, 5 büyük GGM’den birinin Aydın İl Göç İdaresi Müdürlüğü olduğu belirtildi. Türkiye'de 2016 ile 2022 arasında 350 bin kişinin geri gönderildiği öğrenildi. 

YABANCILAR EN ÇOK KUŞADASI'NA İKAMET ALDI
Aydın’da ikameti devam eden yabancı verileri şu şekilde: Kuşadası 4 bin 342, Didim 2 bin 720, Efeler 828, Nazilli 364, Söke 186, İncirliova 117, Köşk 79, Germencik 50, Çine 42, Bozdoğan 36, Yenipazar 28, Koçarlı 21, Sultanhisar 21, Buharkent 16, Kuyucak 13, Karacasu 8, Karpuzlu 7.

DOĞUMA TEŞVİK YOK
Koç, sosyal medyada dolanan İl Göç İdaresinin Suriyelileri doğuma teşvik ettiği iddiasına da yönetmelikle cevap vererek şöyle dedi: “Geçici Koruma Yönetmeliği'nin 27. Maddesinde (f) bendinde; "Üreme sağlığı ile ilgili olarak yetkili personel tarafından bilgilendirme yapılır ve destek faaliyetleri yürütülür" metni yer almaktadır. Bu vatandaşın hamile olduğu anlaşıldıktan sonra çocuğun engelli ve sağlıksız doğmamasına için yardımcı olunur. Özellikle bir teşvik yapılmaz."

SURİYELİLERE ELEKTRİK, SU, DOĞALGAZ ÜCRETSİZ Mİ?
Müdür Koç, Suriyelilerin su, elektrik ve doğalgazı ücretsiz kullandığına dair iddialarının da gerçek dışı olduğunu belirtti. Koç, "Suriyelilerin fatura ödemediği iddiası, bir sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşılan bedelsiz bir su faturasına dayanmaktadır. Su, elektrik ve doğal gaz herkes için ücretlidir. Suriyelilerin telefon faturasının devlet tarafından karşılanacağı iddiasının haber kaynağı ise Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün açtığı bir ihaledir. Bir ihale duyurusu üzerinden uydurularak haberleştirilen iddia sonrası gazete tekzip yayınlamak zorunda kalmıştır. Göç İdaresi tarafından, Geri Gönderme Merkezlerinde sınır dışı edilmek üzere bekleyen yabancılara verilmek üzere ankesörlü telefon kartı ihalesi düzenlenmiştir. Buradaki amaç bu kişilerin belge temini için kendi ülke makamlarıyla görüşmelerini sağlamaktır. Projenin finansmanı Avrupa Birliği’dir. Bu ihale Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin telefon faturalarını ödemek için yapılmamıştır. Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin telefon faturalarını devletin ödeyeceği iddiası hayal ürünü bir haberden ibarettir" ifadelerini kullandı. Öte yandan Aydın'da seçimde oy kullanacak Suriyeli sayısının ise 93 kişi olduğu belirtildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!