Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.02
  • ALTIN
    2325.9
  • BIST
    9090.13
  • BTC
    69908.05$

Aydın'da Yasaklı Irk Köpek Sahiplerine Ceza Yağdı!

Aydın'da Yasaklı Irk Köpek Sahiplerine Ceza Yağdı!
Asayiş Şube Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekiplerinin yasaklı köpekler üzerine denetimleri sürüyor. Ekipler 16 yasaklı köpek sahibine 199 bin 207 lira ceza kesti.

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri yasaklı köpek denetimine devam ediyor. Hayvan Durum İzleme ( HAYDİ) uygulaması ve 155'e gelen ihbarlar üzerine olaylara müdahale eden ekipler yasaklı ırk olan 16 köpeğe idari işlem yaptı. Köpek sahiplerine 199 bin 200 lira ceza kesildi.
YASA NE DİYOR?
14 Temmuz 2021'de yayınlanan genelgeye göre; Kısırlaştırılan ve kayıt altına alınan bu hayvanlar, kayıt belgesiz, ağızlıksız ve tasmasız olarak dolaştırılamaz. Halkın yoğun olarak bulunduğu yerler ile çocuk oyun alanları ve parklarına sokulamaz. Ağızlık ve tasma takma zorunluluğu ile halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere ve çocuk oyun alanları ve parklarına girme yasağı, genelgenin yürürlüğe girmesiyle birlikte Yasa uygulanmaya başlanmış olup, bu hükümlerin ihlali durumunda 14 bin 982 TL idari para cezası uygulanacak.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!