Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.57
  • ALTIN
    2476.3
  • BIST
    9550.99
  • BTC
    62394.44$

Bakan Ersoy'dan Kuşadası Kongre Merkezi Tepkisi: Çiftlikbank Gibi!

Bakan Ersoy'dan Kuşadası Kongre Merkezi Tepkisi: Çiftlikbank Gibi!
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, atıl halde olan Kuşadası Kongre Merkezi’yle ilgili olarak, “Orayı TÜRSAB bire üç maliyetle mal etmiş. STK olmanız bakanlığa her seferinde bir para takmanızı mı gerektiriyor? Çok ilginç, orası Çiftlikbank gibi maşallah.” dedi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre TÜRSAB’ın, merkezi “bire üçle mal ettiğini” söyleyen Ersoy, atıl halde olan Kuşadası Kongre Merkezi ile ilgili “Çiftlikbank” nitelendirmesinde bulunarak şunları söyledi:

“İlk göreve gelince KOMER’e gittim. Orayı TÜRSAB bire üç maliyetle mal etmiş. İçine girdik biz, teftiş raporları, hatır çekleri vesaire... Gerekli suç duyurularında da bulunduk. Şimdi diyor ki bize özetle: ‘Ben bire üç maliyetle yapmaya devam edeceğim, sen hiç sorgulama, yönetimin de dışında kal. Ben devletten götürmeye alıştım, devam edeyim.’ Bir Allah’ın kulu bana bir daha böyle bir yatırımla ilgili gelmesin. Bana yutturma şansları yok, izin de vermeyeceğim, sonuna kadar da takipçisiyim. Özellikle iyi niyetli olan biri yönetim kuruluna bakanlığı alır. Bakanlık bugüne kadar TÜRSAB’la yaptığı bu tarz protokollerin hepsinden alacaklı. STK olmanız bakanlığa her seferinde bir para takmanızı mı gerektiriyor? Dikkat ediyorum, çok ilginç, orası Çiftlikbank gibi. Borçlu olan şirketlerin hepsi batık, müflis şirketler. Bu TÜRSAB’ın gelir ettiği şirketler hiçbir şeyde yok. Güzel düzen kurmuşlar. Ya, biz o işte yokuz.” 

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, daha sonra bakanlığın 2022 yılı bütçe görüşmeleri sonrasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!