Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.64
  • EURO
    35.29
  • ALTIN
    2503.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61829.6$

Balıkçıların İptal Ettirdiği İhale İçin Mahkeme Zoruyla Pazarlık!

Balıkçıların İptal Ettirdiği İhale İçin Mahkeme Zoruyla Pazarlık!
Kuşadası Belediyesi’nin Balıkçılar Kahvesi’ni kiralama ihalesi 2. kez yargı engeline takıldı. Mahkeme, işletme konusunda önceliği Su Ürünleri Kooperatifi’ne verdi.

Kuşadası Belediyesi’nin, Su Ürünleri Kooperatifi tarafından işletilen Balıkçılar Kahvesi’nin tahliyesi yolundaki girişimleriyle başlayan kiralama girişimleri, bir kez daha yargı engeline takıldı. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin tahliye talebine tedbir koymasının ardından, İdare Mahkemesi de kiralamada önceliğin Su Ürünleri Kooperatifi’ne verilmesine hükmetti. Konuyu Kuşadası Belediye Meclisi‘ne getiren Belediye Başkanı Ömer Günel, yargı kararı gereği kooperatif ile masaya oturduktan sonra ihaleye çıkma konusunda yetki istedi. Ancak Günel, bazı meclis üyeleri ihale konusunun Su Ürünleri Kooperatifi ile görüşmelerin tamamlanması yolundaki ısrarları nedeniyle talebini geri çekmek zorunda kaldı. Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Susam da Balıkçılar Kahvesi’nin işletmesini sürdürmek için yasal zemindeki mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini açıkladı.

Kuşadası Belediye Meclis, 2021 yılının ilk oturumunda ilginç bir gelişmeye tanıklık etti. Kuşadası Sulh Hukuk Mahkemesi’nin tahliye kararını durdurmasından sonra başvurunun yapıldığı İdare Mahkemesi’nin, kiralamada önceliğin Su Ürünleri Kooperatifi’ne verilmesi yolundaki kararı Meclis üyelerine açıklayan Belediye Başkanı Ömer Günel, meclis üyelerinden ihale kararını verme konusunda kendisine yetki verilmesini istedi. Bu talebine gerekçe olarak, Su Ürünleri Kooperatifi’nin söz konusu mekana yatırım yapmayışını gösteren Kuşadası Belediye Başkanı, “Kooperatif bizden yıllığı 16 bin liraya kiraladığı mekanı yüksek bedellerle başka şahıslara kiralıyor. Aradaki farkla ne yatırım yapılıyor, ne de balıkçılar için çivi çakılıyor. Orada ne yapılıyorsa belediye yaptı. İşletmeyi alacak firmanın sezona hazırlanmasına zaman vermek için buranın bir an önce ihaleye çıkartılması gerek” diye konuştu.

Ancak Başkan Günel’in hemen ihaleye çıkma konusundaki ısrarına AK Partili Tacettin Özden karşı çıktı. Özden ve bazı AK Partili üyeler, ihale konusunun Su Ürünleri Kooperatifi ile yapılacak görüşmeler sonrasında ele alınması konusunda ısrarcı oldu. Bunun üzerine Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ihale takvimini öne çekmek amacıyla yaptığı yetki talebini geri çekmek zorunda kaldı.

Kuşadası Belediye Meclisi’nde yaşanan bu gelişmeleri değerlendiren Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ahmet Susam, 1994 yılından bu yana mekanı kooperatifin işlettiğine dikkat çekerek, kiracılığın sulh yoluyla sürmesi için defalarca girişimdi bulunduklarını anlattı. Başkan Günel’in mekanın restorasyonu için kendilerine destek vereceğini söyledikten sonra tahliye talebi ile karşılaştıklarını anlatan Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı, “Bizler bu sektörün emekçileriyiz. Buradan elde ettiğimiz geliri balıkçılarımıza hizmet amacıyla harcıyoruz. Başkan Günel bize defalarca destek sözü verdi. Bizden restorasyon istediğinde, milyonlarca lirayı bulacak bir proje yapamayacağımızı kendisine söyledik. Ama bize istenilen tadilatın en fazla 150 bin lira tutacağını ve bunu da belediye olarak karşılayacaklarına söz verdi. Fakat hemen arkasından bizi kolluk kuvvetleri yoluyla tahliye etmek için girişim başlattı. Burası bizim için kar amaçlı değil, hizmetlerimize kaynak amacıyla kullandığımız bir mekan. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız” açıklamasında bulundu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!