Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2490.0
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63649.34$

Başkan Günel'in Kararına Cumhur İttifakından Tam Destek

Başkan Günel'in Kararına Cumhur İttifakından Tam Destek
Kuşadası Belediye’sinin mart ayı meclis toplantısının ana gündemi deprem oldu. Başta AKUT Arama Kurtarma Derneği olmak üzere alanında uzmanlaşmış bütün ekiplere yer tahsis edileceğini ve tedbirlerin üst seviyede tutulacağını söyleyen Başkan Günel’e, Cumhur İttifakı’nın bileşenleri de tam destek verdi.

Mart ayı meclis toplantısının ana gündemi olası deprem afetine karşı alınacak tedbirler ve uygulamalar oldu. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, yaşanan deprem afetinin ardından arama kurtarma ekiplerinin önemine değinerek, özel bir çalışmaya imza atacaklarını söyledi.
TAM DONANIMLI LOJİSTİK MERKEZ KURULUYOR
AFAD ve AKUT ile iş birliği içerisinde çalışarak olası afetlere karşı tam donanımlı hazırlanacaklarını söyleyen Başkan Ömer Günel, “Oldukça profesyonel ve uzun zamandır görev yapan sivil toplum örgütü AKUT’un deprem bölgesine en hızlı şekilde müdahalesine tanıklık ettik. Her zaman olduğu gibi bu depremde de ordaydılar. Bizler de onların yanında ve arkasında olduk. İstiyoruz ki belediyemizin çalışanlarından gönüllü olanlarından bir arama kurtarma timi kuralım ve bu timin eğitimini AFAD ve AKUT ile birlikte doğru bir şekilde yapalım. Kuşadası’nda her an duyulabilecek ihtiyaç halinde ani müdahale edilebilecek çok profesyonel bir ekibe sahip olalım. Kuşadası’na İzmir’den girişte sağdaki taş ocağı tapusunu aldığımız bir mülk. Bu alanda bir Acil Müdahale Koordinasyon Merkezi oluşturalım. Bu merkezle birimler faaliyetlerini yürütsün. AKUT ile yapacak olduğumuz iş birliği ile de varsa başka arama kurtarma ekiplerini de dahil ederek sürekli eğitim ve hazırlık döneminin Kuşadası’nda yaşanmasını arzu ediyoruz. Sivil Toplum Örgütlerinin en zorlandığı konu lojistik destek, ekip ve ekipman. Belediyenin kuracağı Acil Arama Kurtarma Timi ile bu iş birliği sağlandığında Kuşadası’ndaki AKUT ekiplerinin hiçbir eksiği, ekip, ekipman ve lojistik destek sıkıntısı kalmayacak. Kuşadası Belediyesi dün de olduğu gibi bugün de yarın da sizin gibi fedekar arkadaşlarımızın yanında olacaktır” dedi.

AKUT KARARINA CUMHUR İTTİFAKINDAN FİRESİZ DESTEK
Başkan Günel’in AKUT kararına Cumhur İttifakı bileşenlerinden de tam destek geldi. Grubu adına söz alan Tacettin Özden, “AKUT’a teşekkür ediyoruz. Deprem ile ilgili çalışan herkese ne yapılması gerekiyorsa yapmamız lazım. Deprem ile ilgili hiçbir şeyi uzatmadan, bekletmeden tavizsiz bir şekilde, ama, fakat, lakin ve ancak ile başlamayan cümlelerle uygulamamız lazım. Hepimiz Türkiye’de bir deprem gerçeği olduğunu, depremle yaşamamız gerektiğini çok acı şekilde öğrendik” dedi. 

AKUT KUŞADASI LİDERİ TAĞMAÇ; DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
Kuşadası Belediye Meclisi’ne kısa bir sunum yapan AKUT Arama Kurtarma Derneği Kuşadası ekip lideri Sıtkı Tağmaç Saraçoğlu, arama kurtarma ekiplerinin donanımlı ve eğitimli olmalarının ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Kahramanmaraş merkezli depremlerde AKUT’un bölge çalışmaları hakkında bilgilendirmede bulundu ve Başkan Günel’in meclis gündemine getirdiği lojistik, ekip ve ekipman desteğinin büyük katkı sağlayacağını söyledi. Tağmaç, sürekli eğitim ve bilinçlendirme seminerlerine her kesimin destek olması gerektiğini de söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!