Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
09 Mayıs, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2395.4
  • BIST
    10247.75
  • BTC
    61481.42$

Belediye'den Yol, ADM'den Aydınlatma İstiyoruz!

Belediye'den Yol, ADM'den Aydınlatma İstiyoruz!
Kuşadası Kadınlar Denizi Mahallesi Gül Setenay, Biltan, Aktema ve Işıkkent site sakinleri Kuşadası Belediyesi'ne ve ADM'ye çağrıda bulundu.

Kuşadası'nda Kadınlar Denizi Mahallesi'nde bulunan Gül Setenay, Biltan, Aktema ve Işıkkent site sakinleri, bozuk yollardan ve geceleri aydınlatmanın yetersiz olmasından dolayı korku içinde evlerine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek yetkili kurumlara çağrıda bulundu. Yaklaşık 750 ailenin yaşadığı bölgedeki vatandaşlar yetkililerden bir an önce çözüm beklerken, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler. 

'BİR TARİH YOK OLUYOR'
Mağdur olan vatandaşlardan Gül Sena Sitesi yöneticisi Sabri Yenice, yaklaşık 2 yıldır mağduriyetlerinin sürdüğünü, her kapının kendilerine kapandığını, vatandaş olarak böyle bir durumu hak etmediklerini söyledi.

Yenice, "Yollar kış aylarında çamur, yaz aylarında da toz içinde, vatandaşlar kadar şoförler, servisler bile buraya girmek istemiyor. Belediyeden aldığımız cevap burada yol yok, yol yoksa bu yol nasıl açıldı. Yüksel Yalova Caddesi'nde halı sahanın oradan futbol sahasının ve kapalı spor salonunun arkasından tarihi su kemerinin altından Nuri Küçükbayram Parkı’nın yanından Kemer Caddesi'ne inen adı bile konmuş Metin Karalı sokağı var. Olan bir sokağı yok sayamazsınız. Tarihi su kemerinin sokağımızın birleştiği yerdeki hali bile berbat, restore edildikten sonra hiç bakılmadı. Yazık bir tarih de yok oluyor burada" dedi.

'KARANLIK OLDUKTAN SONRA GEÇMEYE KORKUYORUZ'
Emekli eğitimci Tülay Berber de, AYDEM’in buraya elektrik direği dikmediğini söyleyerek, "Belediye yapsın arkasından biz direkleri dikeriz diyorlar. Belediye de burada sokak yok diyor, iki arada bir derede kaldık. Sokakta elektrik olmadığı için hava karardıktan sonra inanın korkarak sokaktan geçiyoruz. Okula giden çocuklarımızı veliler, anneler, babalar sabah yolun başına kadar götürmek, akşam da yine yolun başından onları almak zorunda kalıyorlar. Büyükler olarak bizler bile korkuyoruz. Burada karanlıktan dolayı her türlü kavgalar oluyor, polisler bile bu sokaktan bıktı diyebiliriz. Eline şişesini alan oradaki setlere oturup içiyorlar yüksek sesle konuşarak çevreye rahatsızlık veriyorlar. Korkuyoruz buradan geçmeye, geçtiğimiz yıl burada içip içip yavru köpekleri kestiler, bunların poliste kaydı bile var tarihi surların üzerinde her türlü kötü alışkanlıklar oluyor. Tarihi surların bile aydınlatılması gerekiyor. Lütfen sayın yetkililer, sesimizi duyun, derdimize bir çare bekliyoruz burada yaşayanları yok sayamazsınız " diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!