Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.52
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2489.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62454.95$

CHP'li Gürbilek'ten AKP'li Gökçe'nin Sözlerine Tepki!

CHP'li Gürbilek'ten AKP'li Gökçe'nin Sözlerine Tepki!
CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek, AKP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe'nin gerçeği yansıtmayan sözlerine tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı aracılığıyla bir takım açıklamalarda bulunan AKP Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, CHP'li Kuşadası Belediyesi'ne yönelik ithamlarda bulunarak ilçede bulunan bazı yatırımların çürümeye terk edildiğini iddia etti.

AKP'li Gökçe'ye yanıt ise CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Gürbilek'ten geldi. Gürbilek, "Sayın AKP İlçe Başkanı Mustafa Gökçe bir kez daha bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunamayacağının örneği niteliğinde bir paylaşım yapmış. Göreve geldiğinden bugüne birçok başarılı projeye imza atan belediye yönetimine karşı uydurma ve gerçeklerden uzak ithamlarda bulunmuş.

Sayın Gökçe’ye fısıldanan yanlış bilgilendirmelerin aksine, Belediyemizin “Mineral ve Fosil Müzesi” adı ile özel müze kurma talebi Turizm ve Kültür Bakanlığının 11.01.2022 tarih ve 2097107 sayılı olur yazısı ile uygun görülmüştür. Aydın İl Kültür Müdürlüğü Müze Müdürlüğü koordinesinde, müzede bulunan envanter kayıtlarının tamamlanmasının ardından özel müze statüsünde önümüzdeki günlerde ziyaretçilerine açılacaktır. Bu bilgilere göre Sayın Gökçe, sırf belediye yönetimini eleştirmek adına kendi partisinin Turizm Bakanlığı tarafından verilen belgeyi sahte, müzeyi de kaçak olarak nitelendirmiş olup, yorumu kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Diğer bir ithamında yer alan “Tarihi Kuşadası Limanı ve Kültürel Rotalar “ projesi kapsamında Ege Mutfağı Evi olarak nitelendirilen alan da gerçekte atıl duruma bırakılmamıştır. Aksine, asıl amacına uygun çalışmaların yapılacağı bir eğitim atölyesi haline getirilecektir. Bölgemizdeki gastronomi dernekleri, STK’lar ve ADÜ Turizm Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Aziz Bostan ile bilgi ve fikir alışverişinde bulunarak koordineli olarak yürütülen çalışmalarda bu binamız da Ege Yöresine ait yemeklerin yapıldığı bir gastronomi eğitim atölyesi haline getirilecektir. Gerek esnafımızın gerekse ilgili vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir yemek eğitim atölyesi olarak hizmete girecektir" dedi.

Sayın Gökçe’nin asılsız ithamlarının aksine GEKA’dan alınan ve çürümeye bırakılan tek bir proje yoktur. Hiçbir projede hibeler amacı dışında kullanılmamıştır. Hiçbir hibenin de faizi ile geri alınma durumu yoktur. Tüm bunların aksine Kuşadası turizmine ve tanıtımına katkı sağlayacak birçok proje talebimiz, mali destek verilmemiş olmasına rağmen belediyenin kendi imkanları ile hayata geçirilmektedir.

TEK TEK SIRALADI
CHP'li Gürbilek, ilçede devam eden projelerle ilgili şu sözleri söyledi; "Doğru bilgi edinebilmeniz için birkaç kültürel projemizden kısaca bilgi vereyim;

Kentimizde bulunan 11 tarihi çeşme kendi kaynaklarımızla onarıma alınmıştır. Edebiyatımızın en önemli ismi Reşat Nuri Güntekin’in hatıraları ile yaşayan binamız ve bağlantılı olan Efe Suphi evi renove edilerek yakın zamanda birçok yazarımızın da konaklayabileceği söyleşi ve imza günleri yapabileceği Çalıkuşu Yazar Evi olarak hizmete girecektir.

Osmanlı dönemi tarihi mirasımız olan 200 ila 400 yıllık mezar taşlarımız ile ilgili Ege Üniversitesi Sanat Tarihi bölüm başkanı Erkan Daş hocamız ile koordineli olarak yapılacak açık hava müzesi çalışmalarımız hızla sürdürülmektedir. Çevre duvarları tamamlanan alanımız kısa süre içinde açık hava müzesi olarak tarihi mirasımızın sergileneceği bir alan olacaktır."

"HER GÜN SAĞANAK YAĞMUR GİBİ GELEN ZAMLARLA İLGİLİ NE ZAMAN ELEŞTİRİ YAPACAKSINIZ?"
AKP'li Gökçe'yi vatandaşların ve kentin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye davet eden CHP'li Gürbilek, "Sayın Mustafa Gökçe, konu açılmışken; iktidar partisinin ilçe temsilcisi olarak, ilçenin gerçek sorunları ile ne zaman yakından ilgileneceksiniz? Örneğin geçtiğimiz günlerde Davutlar’da meydana gelen ve 8 vatandaşımızın ölümden döndüğü trafik kazası ile ilgili bir açıklamanız, eleştiriniz olacak mı? Malumunuz karayolları sorumluluğundaki bu güzergahta her yıl onlarca ölümlü ve yaralamalı trafik kazası yaşanmaktadır. Bu konuda herhangi bir girişiminiz olacak mı? Garaj kavşağındaki olmayan yağmur suyu drenaj hattını ne zaman eleştireceksiniz? Her gün sağanak yağmur gibi gelen zamlarla ilgili ne zaman eleştiri yapacaksiniz?

Sayın Gökçe, işi gücü bırakıp her fırsatta bilgi eksikliği ile belediye yönetimine karşı boş eleştiri yapma göreviniz haricinde bir göreviniz yok mu? Yaşadığınız kentte artık güzel şeyler oluyor. Gelin şehri beraber gezelim, yapılanları kendi gözünüzle görün. Gerçek bilgiler ile donatalım sizi. Artık bu tarz içi boş yorumlarla gündemi meşgul etmeyin" diye konuştu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!