Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2507.2
  • BIST
    9422.62
  • BTC
    64341.34$

CHP'li Kuşadası Belediyesi Ekipleri Esnaf'a Kan Kusturdu!

CHP'li Kuşadası Belediyesi Ekipleri Esnaf'a Kan Kusturdu!
Yeniden düzenlenen çarşıda denetim yapan Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürü, dükkanı önünde oturan esnafa kan kusturdu.

Pandemi nedeniyle aylardır dükkan açamayan Kuşadası esnafı, belediye zoruyla binlerce lira harcayarak açtıkları dükkanlarında müşteri beklerken zulüm buldular. Çarşıdaki çalışmaları denetlemeye çıkan Kuşadası Belediyesi Fen İşleri Müdürü Fatma Çanakçı, kapısının önünde oturan esnafa, “sıfır işgaliye” kuralına uymadığı gerekçesiyle önce azarlamaya, ardından da ceza yazdırmaya kalkınca kıyamet koptu. Görevi sadece teknik çalışmaları denetlemek olduğu halde, kapısının önündeki esnafı kaba bir şekilde azarlayan Fen İşleri Müdürü Fatma Çanakçı, talimatlarının yerine getirilmesi için önce zabıtadan, ardından da Emniyet’ten yardım istedi. Destek zabıta ekiplerinin gelmesinden sonra talimat yağdırmaya devam eden Çanakçı, esnafı sandalyede oturarak çalışmalarını sabote etmekle suçlayınca ortalık bir anda karıştı. Zabıta memurlarından kapısının önünde sandalye bulunan işyerlerine ceza uygulanmasını isteyen kadın müdürün tavırları özellikle Barbaros Bulvarı üzerindeki esnafın huzurunu kaçırdı. Zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı sözde denetim sırasında, projedeki eksikler yerine esnafın sandalyesi üzerinde yoğunlaşan Çanakçı’ya işletme sahiplerinden büyük tepki geldi.

Pandemi nedeniyle aylardır iş yapamadıkları halde, düzenleme bahanesiyle binlerce lira harcamak zorunda kaldıklarını belirten işyeri sahipleri, “Müşteri olsa zaten kapı önünde ne işimiz olur. Burada kimsenin hanutçuluk yaptığı, kimsenin başkasının müşterisine müdahale ettiği yok. Böyle bir havada içeri mi kapanacağız. O zaman dışarıda oturabileceğimiz bir yer yapsınlar biz de orada oturalım. Bu yapılan resmen zulüm” diye konuştular.

Bu arada sandalye bahanesiyle yapılan ve Fatma Çanakçı’nın güç gösterisine dönüşen denetim sırasında, bazı kafeler bulvarın tam ortasına masa ve sandalye koyarken, diğer işyerlerinin tek bir sandalyesine bile izin verilmeyişi uygulamadaki tezatın gözler önüne serilmesini sağladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Esnaflar
    18-06-2021 22:49

    Kural neyse ona uyulacak! Bütün dükkan sahipleri uyacak! Ekiplerde esnafa doğru düzgün davranacak öyle diktatörlük olmaz zaten durumları kötü baskı ile bir yere varılmaz.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!