Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.39
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2326.6
  • BIST
    9122.28
  • BTC
    70416.8$

CHP'li Kuşadası Belediyesi'nde Milyonlarca Liralık İhale Yolsuzluğu!


CHP'li Kuşadası Belediyesi'nde Milyonlarca Liralık İhale Yolsuzluğu!
Kuşadası Belediyesi'nin Güvercin Masa ihalelerinde suç işlendiği Müfettiş raporları ile belgelendi. Toplam tutarı milyonlarca lirayı bulan 4 ihalede usulsüz ödeme yaptığı, işlemleri yapan belediye çalışanlarının " Görevlerini Kötüye Kullandığı" belirlendi.

CHP'li Kuşadası Belediyesi'nin son dönemlerde Güvercin Masa için yaptığı hizmet alımlarında usulsüzlük yapıldığı yolundaki iddialar, Müfettiş raporları ile belgelendi. Bazı CHP'li belediyelerle kirli ilişkiler içinde olduğu konuşulan Gönen Orhan'ın ortağı bulunduğu Ceren Tanıtım Organizasyon Ltd. Şti.'nin kazandığı 4 ayrı ihale için yapılan incelemede, bu alımların da bu alımlara ait ödemelerin de usulsüz yapıldığı belirlendi. 

Toplam maliyeti milyonlarca lirayı bulan Güvercin Masa ihaleleri ile ilgili müfettiş raporları, 15 Mart 2021 tarihinde tamamlanarak yasal işlemlerin yapılması için Kuşadası Kaymamaklığı'na gönderildi. Sorumluluların "Görevi Kötüye" kullandığı belirlenen raporda, mercek altına alınan 4 ihalede de sözleşmenin hazırlanmasından, ödemelere kadar pek çok konuda suç işlendiği belirtildi. Raporda, suç unsurları ile dolu 4 ihalede de 5 görevli belediye personelinin "Görevi Kötüye" kullanıldığı ifade edildi. 

İhale şartnamesinde yüklenici firmaya yüksek fiyat teklif edilmesine olanak sağladığı belirlenen rapora göre, Kuşadası Belediyesi'nin Gönen Orhan'ın şirketine fazla bedel ödemek için zarar uğratıldığı da böylece belgelenmiş oldu. Raporlardaki en çarpıcı ayrıntı ise 4 ihalede de yüklenici Ceren Tanıtım Organizasyon'a yapılan ödemeler konusunda oldu. İncelemede yüklenici firmaya ödeme yapılırken, çok sayıda usulsüzlük meydana geldiğine dikkat çekildi. 

Güvercin Masa ihalelerinde usulsüzlük yapıldığını ortaya koyan Müfettiş raporlarında, Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü V. Kadriye Balıkçı, Belediye Basın Danışmanı Eşber Okayer, Çalışanlar Derya Dağıstan, Nihal Koruk ve Ecehan Dolgun için "Görevi Kötüye Kullanma" suçlarından soruşturma izni verildi. Rapor, Kuşadası Kaymakamlığı'na da gönderildi. 

İşte Müfettiş Raporu;

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!