Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Mayıs, 2024, Pazar
  • DOLAR
    32.20
  • EURO
    35.11
  • ALTIN
    2500.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66718.326$

CHP'li Kuşadası Belediyesinden HEYKEL Yatırımcılığı!

CHP'li Kuşadası Belediyesinden HEYKEL Yatırımcılığı!
CHP'li Kuşadası Belediye Meclisi, eylül ayı olağan toplantısında, Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu düzenledi. Ekonomik nedenlerle belediye toplantısında AK Parti'nin karşı çıktığı heykeltıraş ödemesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Karara göre Kuşadası'nda 10 heykeltıraşa 180 bin lira ödeme yapılacak.

Kuşadası Belediye Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantı gündeminde bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu yer aldı. Sempozyum dahilinde yapılacak olan heykel projelerine karşı fikir ayrılıkları yaşandı.

10 HEYKELTIRAŞA 180 BİN LİRA ÖDENMESİNE KARŞI ÇIKILDI

Müdürlüklerden gelen ve komisyonlara havale edilen konuların ele alındığı toplantıda AK Parti Grubu, 2. Uluslararası Neopolis Heykel Sempozyumu kapsamında yapılacak heykeller ile ilgili olarak 10 heykeltıraşa 180 bin TL telif hakkı ödenmesine ilişkin maddeyi ekonomik gerekçelerle reddetti.

"EKONOMİK GEREKÇELERLE HEYKEL SEMPOZYUMUNA KARŞI ÇIKILMASINI SAMİMİ BULMUYORUZ"

Konu ile ilgili olarak AK Parti Grubu adına söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Tacettin Özden’e yanıt veren Başkan Ömer Günel, Kuşadası’nı kültür ve sanatla anılan modern ve estetik bir kent haline getirmek için çalıştıklarını belirterek “AK Parti Grubu’nun ekonomik gerekçelerle heykel sempozyumuna karşı çıkmasını samimi bulmuyoruz. Aynı mantıkla bakıldığında Altın Güvercin Beste Yarışması’na da, Ada Modern Sanat Galerisi’nin kurulmasına da karşı çıkmak gerekir.” dedi.

"OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ"

Neopolis Heykel Sempozyumu’nun düzenlenen etkinlikler arasında en az bütçe ile gerçekleşen etkinliklerden birisi olduğunu ifade eden Başkan Ömer Günel, herhangi bir heykel yaptırmanın ortalama maliyetinin 200 bin TL olduğunu belirtti. Başkan Ömer Günel, “Neopolis Heykel Sempozyumu kapsamında 10 heykeltıraşa ödenecek rakam toplam 180 bin TL. 10 heykeli yaptırmaya kalksak bize maliyeti 2 milyon TL. Kuşadası bir kültür ve turizm kenti. Elbette ki sokakları heykeller süsleyecek. Bu sempozyuma karşı çıkışınızın partinizin heykel sanatına bakışı ile ilgili olduğunu düşünüyoruz. Kültüre ve sanata ‘hayır’ diyen AK Parti Grubu dışarıdan hiç de iyi görünmüyor. Ben bu kararın oy birliği ile alınmasını isterdim.” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!