Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.89
  • ALTIN
    2489.2
  • BIST
    9581.06
  • BTC
    61287.08$

Cinsel İstismara Uğrayan Kuşadalı Didem 14 Gündür Kayıp!

Cinsel İstismara Uğrayan Kuşadalı Didem 14 Gündür Kayıp!
12 yaşındayken iki kişinin cinsel saldırısına uğradıktan sonra yurda yerleştirilen ve devlet korumasındayken pavyonda çalıştırılan Kuşadalı Didem'in haberi büyük yankı uyandırdı.

Didem’in hekim görüşmesi ve tetkikleri tamamlandı. Didem’i taşıyan resmi araç İzmir Çiğli merkeze ulaştığında kırmızı ışıkta durdu. Didem kapıyı açıp, koşmaya başladı. İzmir Çiğli Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri, 2 Aralık akşamı annesini arayarak “Didem’in kaybolduğu” bilgisini verdi.

Kısa Dalga’dan Hale Gönültaş’ın haberine göre, Devlet koruması altındayken İzmir Çiğli’de kaybolan 14 yaşındaki Didem dün de bulunamadı. Kuşadası Emniyeti Çocuk Şube polisleri dün Didem’in annesi Hümeyra’nın evine gelerek arama yaptı. Kuşadası SHÇEK (Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu) yetkileri de dün anne Hümeyra’nın evine gelerek Didem’in annesinin evde bulunup bulunmadığını kontrol etti. Anne Hümeyra, “Her an çocuğumun ölüm haberini alma kaygısı ile yaşarken polisin, sosyal hizmetlerin evime gelerek çocuğumu araması beni iyice alt üst etti. Çocuğum devlet korumasındayken kayboldu. Devletin çocuğumu bulması görevi” dedi. Didem 14 gündür kayıp.
GÖZLER BAKAN DERYA YANIK’TA
Didem, 12 yaşındayken Kuşadası’nda iki kişinin cinsel istismarına uğradı. Saldırganlar, Söke İkinci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamanın ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Didem, yaşadığı travmanın ardından intihar girişiminde bulundu. Geçen Şubat ayında da “güvenlik gerekçesiyle” devlet korumasına alınarak Manisa SHCEK Çocuk Yurdu’na yerleştirildi. Didem, Nisan ayında beraberinde üç kız arkadaşı ile eczaneye gitmek üzere izin aldı. Didem o gece yurda dönmedi. 1.5 ay boyunca Manisa’da polisin aramalarına karşın bulunamadı. Didem’in bir gün annesini araması ile Manisa’da polis ve eşraf tarafından Mira takma adıyla bilinen devlet memuru bir kadının evinde bulunduğunu ortaya çıktı. Anne, kızının aradığı numarayı tekrar aradı. Telefonu açan Mira isimli şahıs ile telefonda konuştu, Didem’i polise teslim etmesini istedi. Aksi takdirde polise bildireceğini söyledi. Mira ise annesine Didem’in özel fotoğraflarını gönderdi. Anne Hümeyra Manisa’ya giderek polis ile görüştü ve kızının Mira isimli şahsın evinde bulunduğu bildirdi. Didem, o gece polis tarafından sokakta bulundu. Didem, uyuşturucu maddeye alıştırılmıştı. Yurttan kaçmayı sürdürdü. Manisa’da sahte kimlikle pavyonlarda çalıştırıldı. Geçen Eylül ayında üç kişi bir araçla Didem’i Kuşadası’nda bir yere bırakıp annesine haber verdi. Didem, madde bağımlılığından dolayı yoksunluk çekiyordu. Önce Adnan Menderes Hastanesi’ne yatırıldı. Bir hafta sonra da Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Bağımlılık tedavisine başlandı. Didem’in tedavisi sürerken, Manisa Çocuk Esirgeme Kurumu, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi yönetimi ile temasa geçerek, Didem’in naklinin İzmir Çiğli’de bulunan çocuk yuvasında yapıldığını bildirildi ve tedavisinin sonlandırılması istendi. Didem’in ayaktan tedavi için İzmir Çiğli’den Manisa’ya götürüleceği belirtildi. Hekimler ise tedavisi bitmeden taburcu edilmesinin çocuğun hem sağlığını hem de güvenliğini riske atacağını belirtti.

Didem, Kasım ayının son haftası sosyal hizmet görevlileri tarafından bir araçla Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden alınarak İzmir Çiğli Çocuk Yuvası’na götürüldü. Didem Çiğli Çocuk Yurdu’nda bir hafta kaldı. 2 Aralık Salı günü sabah saatlerinde psikiyatrist görüşmesi ve tetkikleri için sosyal hizmetlere ait resmi bir araçla, yanında bir görevliyle İzmir Çiğli’den Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürüldü. Mesai saati bitimine doğru Didem’in hekim görüşmesi ve tetkikleri tamamlandı. Didem’i taşıyan resmi araç İzmir Çiğli merkeze ulaştığında kırmızı ışıkta durdu. Didem kapıyı açıp, koşmaya başladı. İzmir Çiğli Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri, 2 Aralık akşamı annesini arayarak “Didem’in kaybolduğu” bilgisini verdi.
CHP GRUP BAŞKAN VEKİLİ ÖZEL: KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM
Haberin yayımlanmasının ardından CHP Grup Başkan Vekili Manisa Milletvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Didem’in bulunması için konunun takipçisi olacağını söyledi. Özel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a “Derya Yanık bizim yurtlarımızda olmuyor diyorsun ya, işte senin bakanlığın işte senin sorumluluk alanın. Bu olayın Derya Yanık'ın bu meselenin üzerine nasıl gideceğini bu yaşananların hesabını nasıl vereceğini takip edeceğiz” sözleri ile seslendi.
POLİS VE SHCEK GÖREVLİLERİ ANNENİN EVİNE GELDİ
Devlet koruması altındayken kaybolan 14 yaşındaki Didem’in yaşadıkları kamuoyunda geniş yankı buldu. Gözler İzmir ve Manisa Emniyeti ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına çevrildi. Polis ve bakanlıktan Didem’in arama çalışmalarına yönelik bir açıklama bekleniyor. Dün şaşırtan bir gelişme yaşandı.

Kuşadası Emniyeti Çocuk Şube ekipleri dün anne Hümeyra’nın evine giderek ev araması yaptı. Polis, Didem’i annesinin evinde aradı. Dün ayrıca Kuşadası SHCEK yetkilileri anne Hümeyra’nın evine giderek Didem’in devlet korumasındayken kaybolması ve Didem’in hikayesini bizimle paylaşmasına tepki gösterdi. Yetkililer, evde Didem’i aradı. Anne Hümeyra kızının 14 gündür kayıp olduğunu belirterek “Devletin, polisin çocuğumu evimde arası çok canımı yaktı. Demek ki durum bu kadar umutsuz. Ben anneyim. Her gün çocuğumdan kötü bir haber alacağım kaygısı ile yaşıyorum. Çocuğum evde olsa ben deli miyim ki ‘çocuğum kayıp bulun’ diye haykırayım. Zaten çok kötüyüm. İyiden iyiye umutlarım tükeniyor. Alt üst oldum. Çocuğum kayıp ve devlet evimde arıyor. Devletin çocuğumu sokakta, pavyonlarda araması lazım. Artık korkum yok. Ciğerim yanıyor. Her şeyi göze aldım. Çocuğum bulunana kadar da susmayacağım. Bu işten sorumlu olan kamu görevlileri var. Çocuğum kimden yardım aldı. İzmir Çiğli’de devletin resmi aracından inerek kayboldu kızım. Çiğli gibi bir yerde nasıl bulunamaz? Aklım almıyor.”
ANNE SORDU: RESMİ ARACIN KAPISI NEDEN KİLİTLİ DEĞİLDİ
Hümeyra, evine gelen SHCEK yetkililerine “Kızım devletin resmi aracından hastane kontrolünden dönerken arabanın kapısını açıp koşmuş. Kızım arka koltukta oturuyormuş. Neden aracın arka kapısı açıktı?” diye sorduğunu, görevlilerin ise “Çocuğun yanında bir güvenlik görevlisi bulundurulabilirdi” yanıtını verdiklerini söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!