Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı; Güzelçamlı'ya Özelleştirme Kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İmzaladı; Güzelçamlı'ya Özelleştirme Kararı
Resmi Gazete’de Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’yla ilgili 11 Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlandı. Kararlar arasında Milas ve Kuşadası’nda bulunan 19 hazine taşınmasının özelleştirme kapsamına alınması da var.

Resmi Gazete’de, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’yla ilgili 11 adet Cumhurbaşkanlığı Kararı yayımlandı. Bazı kararlarda taşınmazlar özelleştirme kapsamına alınırken bazı özelleştirme kararları iptal edildi, diğer bazı kararlarda ise özelleştirme kapsamına alınan alanlarla ilgili planlar ve değişiklikleri onaylandı.

Kararlara göre, Hazine adına kayıtlı Aydın Kuşadası ve Milas'da ki taşınmazlar Özelleştirme Kapsam ve Programına alınarak 2025 yılı sonuna kadar özelleştirilecek.

Özelleştirme; “satış; kiralama; gelir ortaklığı modeli ve işin gereğine uygun sair hukuki tasarruflar; mülkiyetin gayri ayni hakların tesisi veya işletme hakkının verilmesi yöntemlerinden biri ya da bir kaçı birlikte uygulanarak yapılabilecek.”

Maliye Hazinesine kayıtlı aşağıdaki çizelgede ayrıntısı gösterilen Aydın İli Kuşadası ve Milas İlçelerindeki toplam 717,591 m² yüzölçümlü taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı,

3496 Sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla:

Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı Özelleştirme kapsam ve programında bulunan Aydın,Kuşadası, Güzelçamlı Mahallesi 440 ada 4 numaralı parsele ilişkin; “Ticaret-Turizm-Konut alanı, Trafo Alanı, Genel Otopark Alanı, Park ve Yol” kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan plan değişikliklerinin onaylanmasına karar verildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!