Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2508.3
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64358.01$

Davutlar Şeftalisi Üreticinin Yüzünü Güldürüyor

Davutlar Şeftalisi Üreticinin Yüzünü Güldürüyor
Aydın'ın mandalina ve şeftali ambarı Kuşadası'nın Davutlar Mahallesi'nde dünyaca ünlü şeftali hasadı başladı.

Aroması, kokusu ve şekliyle sadece Davutlar’da üretilen, mayıs ayı içinde toplanmaya başlayan 'Zeynelağa' cinsi şeftali ile erkenci olarak adlandırılan İspanyol şeftalisi 'Early fresh' cinslerinin ihracatta talep görmesi, çiftçinin yüzünü güldürüyor.

“VERİM ÇOK İYİ”

Şeftalisi ile ünlü Davutlar’da şeftali rekoltesinin iyi olduğunu söyleyen üretici Melek-Murat Çengel kardeşler, ilk hasadın iç piyasaya verilmeden ihraç edileceğini kaydetti. Davutlar’da şeftali üretimi yapılan yaklaşık 25 bin dönüm bahçede genellikle verimin iyi olduğunu söyleyen Çengel kardeşler, “Hasadı yapılan ilk ürünler ticari değeri yüksek olduğu için yurt dışına giden ürünler. Erkenci türler olduğu için 'Early fresh' cinsleri 10, ‘Zeynelağa' cinsi ise 12 liradan bahçede satılıyor” dedi.

“ÜRETİCİ MEMNUN”

Rekolteden ve ederi açısından şeftalinin geçmiş yıllara oranla daha değer kazandığını söyleyen, ürünün çiftçiye altın çağını yaşattığını belirten çiftçi Kazım Yakıt da, "Davutlar'da yetişen şeftalimizin ünü dünyaca biliniyor. Bu arada bilinçli çiftçilerimizin ruhsatlı ilaç kullanması ile ihracata gönderilen şeftalimizde bu yıl kalıntı ilaç izine rastlanmadığı için şeftalimizde geri dönüş sağlanmadı. Tarım Bakanlığı'nın önermediği ruhsatsız ilaç kullanan ve ilaçlamaya geç yapan çiftçilerimizin ürünlerinde kalıntılar görülebiliyor ve ilaç kalıntılı şeftaliler geri dönüyordu. Davutlar'daki gibi narenciye üreticisi çiftçilerimiz artık daha bilinçli hareket ediyor. Şeftalimizin rekoltesi de kalitesi de çok iyi, şu an şeftali piyasasında ihracata yönelik Davutlar şeftalisine yönelik talepler bizleri memnun ediyor. Çok verimli bir sezon geçireceğimize inanıyoruz" diyerek tüm çiftçilere bereketli kazançlar diledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!