Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2509.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64049.1$

Döviz Kurundaki Artış Kuyumcuları da Vurdu!

Döviz Kurundaki Artış Kuyumcuları da Vurdu!
Son günlerde döviz kurlarının artmasıyla birlikte altın fiyatlarında yaşanan yükselişten dolayı kuyumcularda alım düşerken satımlarda ise hareketlilik arttı. Kuşadalı kuyumcular bu duruma isyan ederek, “ Çok zor durumdayız. Allah yardımcımız olsun” dedi.

Son günlerde döviz kurlarının artmasıyla birlikte altın fiyatlarında yaşanan yükseliş kuyumcu esnafında alım ve satımlarda hareketlilik oluşturdu. Döviz ve altın fiyatlarının tüm zamanların en yüksek seviyeye çıkması kuyumcuları olumsuz etkilerken, Kuşadası’ndaki  kuyumcular eskisi kadar satış yapamadıklarından dert yandı. Yeni çiftlerin ağır takılar yerine hafif takılar tercih ettiklerini söyledi.

“AMERİKA’DA ALTIN FİYATLARI DÜŞÜK”

Kuşadası’nda kuyumculuk yapan esnaflar altındaki son durumu değerlendirdi. Kuyumcudan bir arkadaşının ricası üzerine alışveriş yapmaya gelen M.E., “Türkiye’de hangi fiyatlar hakkında bahsedeceğiz ki, ekmeğin 2,5 tl olduğu yerde altına 2 bin  lira vermişiz çok mu? Amerika’da yaşıyorum. Amerika’da altın fiyatları düşük” dedi.

“KUYUMCULAR OLARAK ZOR DURUMDAYIZ”

Kuşadası Kuyumcular Derneği Başkanı ve Kuşadası Ticaret Odası Meclis Üyesi Özgür Evran ise “Tabi şu anda altın fiyatları anormal derecede yükseldi. Biz kuyumcular olarak hepimiz zor durumdayız. Fiyatlar artıyor, biz altın satamadıktan sonra bir önemi yok. Şu anda ons yerinde duruyor. Ons biraz hareket ettiğinde altının gramını 1000 tl olarak öngörüyoruz.  Artık bu saatten sonra altın satmak daha zor. Küçücük bir yüzük aldığınızda 2-3 bin lira ödemek zorunda kalacaksınız.  Bunu da ödemek çok zor” diye konuştu.

“DÜKKAN  AÇIYORUZ, SİFTAH YAPMADAN KAPATIYORUZ”

Evran, “Şu anda hiç bir şey satılmıyor. Sabah dükkanı  açıyoruz, satış yapmadan  kapatıyoruz. Vatandaşlar altın set ya da pahalı altınlar almıyor. Daha çok yüzük, alyans gibi hafif ürünler alıyor. Döviz ve altında yükseliş devam edecek. Çünkü gidişat bunu gösteriyor” dedi.  

“ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN”

Kuyumcu Yıldırım Künkçü de, “Daha da yükselir. Ons fiyatları yükseldiği zaman, altın şuan ki rakamlarda kalmaz,  daha da yükselir. Son bir hafta da  200 kişi altın bozdurmaya geldi. Kuyumcular olarak altın satın almakta bile zorlanıyoruz, çünkü satış yapamıyoruz.  Allah hepimizin yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!