Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2301.7
  • BIST
    9075.66
  • BTC
    71302.75$

Gaz’a Ulaşamayan Enerya'dan, Ulaşan Teknik Servislerden Dertli!

Gaz’a Ulaşamayan Enerya'dan, Ulaşan Teknik Servislerden Dertli!
Kuşadası’nın doğalgazla buluşma süreci vatandaşı canından bezdirdi. Dağıtıcı firma Enerya, pek çok mahallede şebeke çalışmalarına henüz başlamadı. Ancak doğalgazın ulaştığı bazı konutlarda da yüklenici firmalar yüzünden ciddi sorunlar ortaya çıktı.

Türkiye’deki pek çok yerleşim biriminde doğalgaz dağıtımı büyük bir hızla gerçekleştirilirken, Kuşadası’nda tam tersi bir tablo ortaya çıktı. Dağıtıcı firma Enerya, ilk kazma vurulduktan sonra geçen bir yıl içinde sadece 3 bin civarında aboneye gaz verdi. Güzelçamlı ve Davutlar’ın tamamen pas geçildiği çalışmalar sırasında merkezdeki Cumhuriyet Mahallesi, Devlet Hastanesi Civarı, Türkmen Mahallesi’nin bir bölümü ile ilçedeki Kadınlar Denizi de dahil çok bazı cadde ve sokaklar henüz planlamaya alınmadı. Doğalgazdan mahrum kalanlar, Enerya’nın bu konudaki yavaşlığından dert yandı. Bazı vatandaşlar da dağıtıcı firmanın,  Kuşadası Belediyesi’nin şebeke döşenmesinde esas olan yol işaretleme çalışmalarını tamamlamadığı yolunda savunma yaptığını iddia ettiler.

Yıllarca bekledikleri halde doğalgaza ulaşamayan Kuşadalılar, seslerini duyurmak amacıyla sosyal medyada bir grup oluşturdu. “Kuşadası’na Doğalgaz İstiyoruz Platformu” isminde paylaşımlarda bulunan grubun üye sayısı 5 bini aştı. Üyeler, bu konuda yaşadıkları sorunları ve çözüm yollarını bu platform üzerinden paylaşarak birbirlerine rehber olmaya başladılar.

“Kuşadası’na Doğalgaz İstiyoruz Platformu”’nda yer alan paylaşımlarda çok sayıda vatandaşın teknik servisler yüzünden mağdur olduğu ortaya çıktı. Bazı teknik servislerin verecekleri hizmetin ücretini peşin almalarına rağmen taahhütlerini yerine getirmediği, bazılarının da özellikle daire içi tesisat döşeme çalışmalarında ciddi sorunlara neden olduğu ortaya çıktı.

Bu arada Kuşadası’na doğalgaz verileceğinin açıklanmasından sonra yetki sahibi olmayan pek çok merdiven altı firmanın faaliyete geçtiği bazı sitelerden peşinat topladıktan sonra ortadan kayboldukları belirlendi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Özcan Canlı
    12-01-2021 20:35

    Kadınlar Denizinde doğalgaz olduğunu zannediyordum.Taşındiktan sonra olmadığını öğrendim ve hayal kırıklığına uğradım.Soba kullanmak zorunda kaldım.çevreyi kirliliğine dikkat çekmek istiyorum

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!