Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2503.6
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66145.614$

Geciken Maaşlarını İsteyen İşçilere "VİCDANSIZ" Ceza!

Geciken Maaşlarını İsteyen İşçilere "VİCDANSIZ" Ceza!
Geçtiğimiz haftanın son iş günü kontak kapatarak iş bırakma eylemi girişiminde bulunan Temizlik İşleri Müdürlüğü işçilerinden bazıları, farklı gerekçeler gösterilerek cezalandırıldı.

Pandemiyi gerekçe göstererek çok sayıda işçisini maaşının altında bir gelire mecbur ederek “kısa çalışma ödeneği”ne mahkum bırakırken yeni eleman alımlarına ara vermeyen Chp'li Kuşadası Belediyesi’nde vicdanları sızlatan gelişmeler yaşanıyor. Pek çok belediyenin mart ayı maaşlarını ödediği günlerde çok sayıda çalışanın taksit taksit ödediği ocak ücretlerini bile tamamlamayan belediyede, bu duruma tepki göstererek iş bırakma eylemi girişiminde bulunan işçilerin belirlenmesi için resmen cadı avı başlatıldı. Geçtiğimiz Cuma yaşanan eylemde kontak kapattıkları iddia edilen Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün 4 çalışanı, farklı gerekçelerle Mayıs ayı'nın ortalarına kadar ücretsiz izne çıkarıldı. Aylardır ücretlerini alamadıkları için zaten mağdur olan emekçilerin son ceza yüzünden düşürüldükleri durum, “vicdansızlık” olarak değerlendirildi.

Son iki yıl içinde işten çıkarmalar nedeniyle çok sayıda çalışanı ile mahkemelik olan Kuşadası Belediyesi’nde pandemi, yeni uygulamalar için de vesile oldu. Önce salgın gerekçesiyle pek çok işçinin maliyetini kısa çalışma ödeneği adı altında devlete yıkan belediye, aynı gerekçeyle pek çok emekçiyi de ücretsiz izne gönderdi. Bu arada zaten 1 ay geriden gelen maaş ödemelerindeki gecikme de 2 aya çıktı. Maaşlarını avans adı altında parçalar halinde alabilen emekçiler, bu duruma tepki gösterince hiç beklemedikleri bir ceza ile karşı karşıya kaldılar. Bazı çalışanlarına ücret ödemelerini eksiksiz ve zamanında yaptığı ifade edilen belediye, Temizlik İşleri Müdürlüğü çalışanlarının geçtiğimiz Cuma yaşanan iş bırakma girişimine çok sert karşılık verdi. İlk etapta eyleme karıştığı iddia edilen 4 kişiye uygulanan ücretsiz izin cezasının önümüzdeki günlerde de devam edeceği ifade edildi.

Çalışanlar geciken maaşlarını sorguladığı için yoksulluğa mahkum edilirken, Chp'li Kuşadası Belediyesi’ndeki sendikacıların duruma seyirce kalması büyük tepki topladı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!