Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2311.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70776.91$

İçişleri Bakanı Soylu Aydın'da Konuştu!

İçişleri Bakanı Soylu Aydın'da Konuştu!
Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde ‘Demokrasiye Geçişin 72’nci yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi Forumu’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “15 Temmuz’da bu millet 1960’ın rövanşını F 16’lara, tanklara çıplak elleriyle karşı gelerek almıştır. Bütün dünyaya da çok önemli bir demokrasi mirası bırakmıştır” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Koçarlı’nın Çakırbeyli Mahallesi’nde bulunan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nde gerçekleştirilen ‘Demokrasiye Geçişin 72’nci yılında Adnan Menderes ve Türkiye Demokrasi Tarihi Forumu’ndaki konuşmasında, “15 Temmuz’da bu millet 1960’ın rövanşını F 16’lara, tanklara çıplak elleriyle karşı gelerek almıştır. Bütün dünyaya da çok önemli bir demokrasi mirası bırakmıştır” yorumunu yaptı.
“MENDERES, ŞEHİRLERLE KÖYLERİ BİRLEŞTİRDİ”
Merhum Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarının icraatlarıyla şehirlerle köyleri birleştirdiğini, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın da büyük şehirleri birbirleriyle buluşturduğunu kaydeden Soylu, “Tayyip Erdoğan da bütün şehirleri bütün şehirlerle bölünmüş yollarla buluşturdu. Türkiye cesametiyle hep büyümeye, kendi değerleriyle buluşmaya ve kendini bulmaya çalıştı” dedi.
“ATATÜRK’ÜN DEĞİL, İNÖNÜ’NÜN CHP’Sİ”
Bakan Soylu, “Bizim arkadaşlarımız, siyasi arkadaşlarımız da dönem dönem ‘Bu Atatürk’ün CHP’si değil’ derler. Orada keserler. Bu, İsmet İnönü’nün CHP’si. O gün darbeyi yapan da İsmet İnönü’nün CHP’si, CHP’nin rengini, kanını, suyunu, sinirini veren de İsmet İnönü’nün CHP’si. Kurulduğu tarihle bugün arasında hiçbir benzerlik söz konusu değil” dedi.

Türk demokrasisini “iki ayrı nehir” olarak nitelendiren Soylu, “Birisi millet nehridir. Millet demek bu ülkenin kalkınması demektir. Bu ülkenin dini değerleri, inançları, bu ülkenin geleneği göreneği demektir. Bir günü bir gününe eşit olmamak demektir. Millet demek hürmet demektir, saygı demektir. Millet demek, etrafındaki coğrafyayı anlamak demektir. Millet demek şefkat, merhamet demektir. Millet demek Kutadgu Bilig, Mostar demektir. Millet demek bütün etrafımızdaki coğrafyada yaşadığımız tarihin ta kendisidir, başkalaşmamak demektir. Bir de millet karşıtlığı vardır. Vesayet dediğimiz… Bugün elçilerle işbirliği yapanlar, o gün Amerika’nın talimatıyla darbe gerçekleştirmişlerdir. Aralarında hiçbir fark yoktur” sözlerine yer verdi.

“ERDOĞAN DA AYNISINI YAPMAYA ÇALIŞIYOR”
Batının çok yüksek bir propaganda tekniğine sahip olduğuna dikkati çeken Soylu, bu teknik kurgulanırken bir değerler ve insanlık kriterinin söz konusu olmadığını, bu nedenle bunun hafifsenmemesi gerektiğini dile getirdi. Menderes dönemiyle bugünkü dönemi mukayese eden Soylu, şöyle devam etti: “O gün barajlar yapıldı, Türkiye’de bugün barajlar yapılıyor. O gün yollar yapıldı, bugün Türkiye’de yollar yapıldı. O gün Adnan Menderes hem güneyimizde hem kuzeyimizde hem Balkanlarda bir sürü paktlar oluşturdu, oluşturmaya çalıştı. Uluslararası bir anlayışı oluşturmaya çalıştı. Bugün Türkiye, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde aynısını yapmaya çalışıyor. Ben diyorum ki, elbette ki, Türkiye’yi yöneten insanların bilgilerine, birikimlerine, tecrübelerine, onların memleket sevgisine olan inancımız elbette ki doğrudur ama bunu yönlendiren mekanizma millettir. Türkiye üniversiteleriyle yollarıyla köprüleriyle limanlarıyla bu mücadelesini devam ettirmelidir.”
“BİZ ÖLÜME RAZIYIZ”
Süleyman Soylu, “Bugünlerde elçilerin hareketli olması çok normal. Ben bir şey söyledim. ‘Siz bir büyükelçiye birisini gönderdiniz’ dedim. Sayın Kılıçdaroğlu, çık de ki, ‘ben göndermedim’. Ben tek tek konuştuğunuz cümleleri söyleyeceğim. Utanmadan, Adnan Menderes ruhu burada, utanmadan 2023 yılında kaç tane milletvekili çıkacağını bir Avrupa ülkesinin büyükelçisiyle konuştunuz. Sözde Millet İttifakı’nın içindeki tüm ayrıntıları, Ali Babacan’ı, Ahmet Davutoğlu’nu nereye oturttuğunuzu, HDP’den nasıl oy devşirileceğini… Hiçbir hassasiyetiniz yok. Allah’tan bu ülkede CHP içinde de bu vatana ihanet edenlere karşı içi cızlayan, bunlar nerede konuşulmuşsa oradan nakleden insanlar var da bunlar bir vesileyle ihaneti vataniye olabilecek bir tabloyu burada ortaya koyabiliyorlar. Aramızdaki fark şu: biz ölüme razıyız. Onlar tatlı hayatlarına razı. Aradaki fark bu. Tayyip Erdoğan, Allah’a ve millete teslim. Onlar batıya teslim. Burada elbette millet kazanacak” değerlendirmesinde bulundu.

“14 MAYIS 1950 BEYAZ İHTİLALDİR”
“Bu mücadele ne Adnan Menderes’le başlamış ne de Adnan Menderes’le bitecektir. Tarihin her noktasında bu mücadele devam edecektir” diyen Soylu, “Kiminin adı isimsiz kahramanlardır. Peki, kim kazanacak? Millet, hak, hakikat ve doğru kazanacak. Millete karşı olanlar kaybeder. Hak ve hakikatten yana olmayanlar kaybeder. Kim kaybeder? Yalanlar, iftiralar ve algı operasyonları kaybeder. 14 Mayıs 1950 bir ak ihtilaldir, bir beyaz ihtilaldir. Milletin ihtilalidir. 1946’da kazandırılmayan bir seçimin millet tarafından alınan ve herhangi bir şüpheye yer bırakılmayacak galibiyetidir. 1960’ta millet sabretmiştir ama içine bunu atmıştır. Büyüklerimizin içinde bir ah olmuştur. Ama 15 Temmuz’da bu millet 1960’ın rövanşını F 16’lara, tanklara çıplak elleriyle karşı gelerek almıştır. Bütün dünyaya da çok önemli bir demokrasi mirası bırakmıştır” diye konuştu.
“GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÇOK ÇALIŞIYORUZ”
Bakan Soylu, “Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’si bize daha fazla kendimize güvenmeyi öğretti. Batının içinin kof olduğunu, sadece kâğıttan kaplan olduğunu bize öğretti. Öyle olmasaydı Ayasofya açılmazdı. Öyle olmasaydı İstanbul Havalimanı, Avrupa’nın en büyük havalimanlarından biri olmazdı. Onun için Sayın Cumhurbaşkanımız da söyler. Biz de söylüyoruz. Gençlerimizin daha güçlü bir Türkiye’ye ulaşması için çok çalışıyoruz. Gençler de çok çalışacaklar. Bugünden daha güçlü bir Türkiye’yi kendilerinden sonraki nesiller için getirecekler” ifadelerini kullandı. 
Etkinliğe Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim, Metin Yavuz ve Rıza Posacı, Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Kurtca Eker, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, MHP İl Başkanı Haluk Alıcık ile Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan da katıldı.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!