Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2488.5
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63510.55$

İmarın Önü Açıldı, Kuşadası Parsel Parsel Satışa Çıktı!

İmarın Önü Açıldı, Kuşadası Parsel Parsel Satışa Çıktı!
Yüzlerce dönümlük tarım arazisine yapılaşma izni verilmesi, rant sevdalılarının iştahını kabattı. Potansiyel konut alanı olarak gösterilen çok sayıda verimli arazi için verilen satış ilanlarında patlama yaşandı.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde betonlaşmanın önünü açan imar uygulamaları, ilçeyi rant peşindeki spekülatörlerin gözdesi haline getirdi. Özellikle Kirazlı Köyü sınırında yaşanan örnekler sonrasında Kuşadası'nda müşteri aranan bahçe ve zeytinlik türü mülklerin satış ilanlarında yüzde 50'den fazla artış olduğu belirlendi. İmar uygulamalarının iştahını kabarttığı spekülatörler de, başta araplar olmak üzere yabancı yatırımcıların ilgisini çekebilmek amacıyla portföylerini büyütme yarışına girdiler.

Satılık arazi ilanlarının her geçen gün biraz daha kabardığı Kuşadası'nda bu işe aracılık eden kurumlar, gözlerini arap pazarına dikti. Değerli mülkler için Türkiye'de verdikleri ilanlarda bile arapça dilini kullanan aracı kurumların, aynı ilanları Arap Ülkeleri ve Avrupa'da da yayınladığı ifade edildi. İlanlarında Kuşadası'nda yaşayan Kuveytli nüfusunun her geçen gün arttığına vurgu yapan aracılardan bazıları, potansiyel müşteri adayları için de özel turlar düzenlemeye başladılar. Kuşadası'nın büyük bölümünü kapsayan pazarlama faaliyetlerinde, büyük parsellerin bulunduğu Kirazlı Köyü sınırından başlamak üzere Değirmendere Vadisi için Arap müşteri adaylarının ilk sırayı aldığı gözlendi. 

Araplar için en büyük referansın, halen yaşamlarını Kuşadası'nda sürdüren ve başta Kuşadası Belediyesi olmak üzere ilçedeki bazı kurum ve kuruluşlarla yakın ilişki içinde bulunan Kuveytliler olduğu ifade edildi. Arapların yoğun ilgisi nedeniyle konut imarı tamamlanmış arazilerin fiyatının 990 milyon lirayı bulduğu Kuşadası'nda, mülkiyeti Hazine'ye ait fundalık ve makilik alanlar bile manzarası nedeniyle ilgi odağı haline geldi. Bazı yerel aracıların Pilav Dağı olarak bilinen bölgedeki fundalık ve makilikleri kökleyerek Devletten satın almak için girişimlere başladığı belirlendi. Bu bölgede fundalık ve makilik olarak tanımlanan arsaların metre kare fiyatı 50 Dolara kadar yükseldi. 

Bereketli arazilerin parsel parsel satışa çıktığı Kuşadası'nda, diğer bölgelere göre daha küçük parsellerin bulunduğu Güzelçamlı ve Davutlar Bölgesi için ise Avrupa Pazarı hedef seçildi. Aracı kuruluşların bu bölgelerde bulunan ve yapılaşma uğruna çam ağaçlarının bile köklendiği arazileri özellikle Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarına satabilmek için çabalarını yoğunlaştırdıkları anlaşıldı. 

Bu arada çok sayıda zeytinlik ve çam ağacının yok edilmesine neden olan imar uygulamaları yüzünden Kuşadası'nda doğal yaşam, büyük tehlike eşiğine dayandı. Tehlikenin boyutu, portföylerindeki mülkleri internet üzerinden pazarlayan bazı firmaların ilanlarında da ortaya çıktı. İlanlarında, satışa çıkardıkları arazilerin imar sınırında olduğu vurgusu yapan aracı kuruluşların, kendilerini arayan potansiyel müşterilere "yapılaşma izni" konusunda garanti verdikleri belirtildi. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!