Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.3
  • BIST
    9093.72
  • BTC
    70160.99$

İnce'nin Partisi Kurulmadan Kuşadası'nda Kuyruk Oluştu!

İnce'nin Partisi Kurulmadan Kuşadası'nda Kuyruk Oluştu!
“Memleket Hareketi” adıyla başlayan siyasi oluşumda yer almak için aralarında eski yöneticilerin de yer aldığı yaklaşık 300 kişi başvuruda bulundu.

Memleket Hareketi’nin partileşme çalışmaları devam ederken, Kuşadası’ndan giden talep Muharrem İnce ve beyin takımını bile şaşırttı. Aralarında geçmiş dönemlerde örgütün ana kademesi dahil, kadın kolları ve gençlik kollarında yöneticilik yapmış 20’ye yakın ismin yeni oluşuma katılmak için başvuruda bulunduğu ifade edildi. Daha önce bazı eski meclis üyelerinin temasa geçtiği İnce Hareketi’ne yer almak istediklerini iletenlerin içinde CHP’den belediye başkanlığı ve meclis üyeliği için aday adaylığı başvurusu yapan parti üyeleri de yer aldı.

CHP’nin son Cumhurbaşkanı Adayı ve Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce, partileşme sürecinde son rötuşları yaparken Kuşadası’nda yeni oluşuma katılım için bir talep patlaması yaşandı. Alınan bilgiye göre, ağırlığını CHP’de siyaset yapmış isimlerin oluşturduğu taliplilerin bir bölümü grup, büyük bölümü de de bireysel olarak İnce’ye yakın isimlerle temasa geçtiler. Muharrem İnce’ye ulaştırılan taleplerden bazıları yeni partiye katılmasına kesin gözüyle bakılan Aydınlı politikacılar üzerinden yapıldı. İnce hareketi içinde yer almak isteyen bazı isimler ise Genel Merkez’in yönetim kademesinde görev alması beklenen isimlerle temasa geçti.

Daha önce CHP Kuşadası İlçe Yönetim Kurulu’nda aktif görev alan bazı işadamlarının da yer aldığı istekliler arasında çok sayıda eski kadın kolları yöneticisi ve sade üyeler yer aldı. Talipliler listesinde dikkat çekici bir başka nokta ise kuruluş aşamasında İyi Parti saflarında yer alan grup oldu. Son gelişmeler sonrasında ilçe başkanlığı için görev isteyenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Bu arada Muharrem İnce’ye yakın kurmayların Kuşadası örgütlenmesi konusunda eski bir meclis üyesi ile temasa geçtiği ifade edildi. Aktif siyasetin içinde olmayan işadamının, Genel Merkez’e ilçedeki siyasi durum ve gelişmeler konusunda bilgi aktardığı belirtildi. Alınan bilgiye göre yeni partinin Kuşadası yapılanması CHP kökenli işadamının yönlendirmeleri ile şekillenecek. Yönetimde yer almayacağı belirtilen söz konusu eski meclis üyesinin, Kuşadası siyasetini yakından tanıyan bir isim olduğu belirtildi. Son gelişmeler sonrasında ilçe başkanlığı için görev isteyenlerin sayısı 6’ya yükseldi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!