Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

İnsan Girmeyen Koya Çöpler Girdi!

İnsan Girmeyen Koya Çöpler Girdi!
Çevre dostları Aydın’ın Kuşadası ilçesinde bulunan Dilek Yarımadası Kalamaki Milli Parkı’nın insan girişine yasak olan koylarında temizlik yaptı. İnsanların girişine kapalı olan cennet koylarda balıkçı ve gezinti teknelerinden atılan, hemen karşıdaki Yunan adası Sisam’dan gelen çöpler temizlendi.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın günü birlik kullanım alanları dışında kalan Sazlık koyunda kıyı temizliği etkinliği düzenlendi. Milli Park Müdürlüğünün ev sahipliğinde, Kuşadası Belediyesi, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD), Güzelçamlı Tema Temsilciliği ile çevreci dernek üyelerinin katıldığı etkinlikte, sadece bir koyda bir kamyon çöp toplandı.

"HALAT PARÇASINDAN OTOMOBİL LASTİĞİNE HER ŞEY VAR"

Türkiye'nin en iyi korunan milli parklarının başında gelmesine rağmen, insan girişine yasak olan kıyılarındaki bu kirliliğin kaynağının yine insan olduğunun görüldüğünü söyleyen EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Darboğazda avlanan trol teknelerinin ağları, halat parçaları, kullanım eşyaları, araç lastikleri, mazot ve pis su boruları olmak üzere, duyarsız teknelerden atılan ve genelini plastiklerin oluşturduğu birçok malzemenin denize atıldığı ve milli parkın kıyılarında biriktiğini gördük. Toplanan atıklar arasında komşu Samos Adası'ndan bizim kıyılara ulaşanlarda var” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!