Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9147.57
  • BTC
    70062.68$

KOMER İçin Devletten Destek İsteyen TÜRSAB Ret Oyu Verdi!

KOMER İçin Devletten Destek İsteyen TÜRSAB Ret Oyu Verdi!
Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nin (KOMER) büyük hissedarlarından olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) son yaptığı hareket şok etti. KOMER'in iflasın eşiğinde olduğu için devletten destek isteyen TÜRSAB, buna rağmen kongrede İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’in yönetime girmesine ret oyu vererek engel oldu.

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde inşa edilen Kuşadası Efes Kongre Merkezi’nde (KOMER) sorunlar katlandı. Yaklaşık 400 milyon liraya mal olan KOMER’in gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulunda Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin (TÜRSAB) takındığı tavır şaşkınlığa çevirdi.

"İFLASIN EŞİĞİNDE"

100 milyon liradan fazla borcu bulunduğu için iflasın eşiğinde olan KOMER’in büyük hissedarı TÜRSAB, devletin yönetime girmesine izin vermedi. Bir yandan devletten destek isteyen TÜRSAB, KOMER’e yüzde 33 ortak olan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yönetim kurulu üyesi adayı İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer’in yönetim kurulu üyeliğine engel oldu.

"TUNCER YÖNETİM KURULUNA GİREMEDİ"

TÜRSAB, ret oyu kullanınca İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, KOMER’in 5 kişilik yönetim kurulu üyeleri arasında yer alamadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın KOMER’den dışlanması tepkileri de beraberinde getirdi. 

Devletten maddi destek istemesine rağmen bakanlığı KOMER’in dışında tutan TÜRSAB’ın tavrı “Hem devlet desteği isteniyor hem devletin yönetime girmesine karşı çıkılıyor” yorumlarına neden oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!