Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2325.5
  • BIST
    9088.69
  • BTC
    69736.44$

Kuşadası Belediye Meclisi'nde Tutanak Krizi!

Kuşadası Belediye Meclisi'nde Tutanak Krizi!
Cumhur İttifakı’nın Kuşadası Belediye Başkanı’na sadece İller Bankası için verdiği borçlanma yetkisi, tutanaklara “Tüm kamu ve özel bankalar ile finans kuruluşları” diye yazılınca kıyamet koptu.

Kuşadası Belediyesi’nin meclisin nisan ayı oturumunda gündeme gelen 50 milyon liralık borçlanma talebinin, tutanağa oylanan karardan farklı yazıldığı ortaya çıktı.

Mecliste borçlanma teklifine kredinin sadece İller Bankası’ndan kullanılması koşulu ile kabul oyu verdiklerini belirten Cumhur İttifakı Grubu, kararın tutanağa “Tüm kamu ve özel bankalar ile dış finansman kaynakları” şeklinde yazılmasına itiraz etti.

AK Parti Grup Sözcüsü Tacettin Özden, nisan oturumunun video kayıtlarında da açıkça göründüğü gibi oylamada Belediye’nin İller Bankası dışında bir kuruma borçlanmasına karşı çıktıklarını hatırlatarak tutanağın, yeniden düzenlenmesini istedi. CHP Grubu bu teklife karşı çıkarken, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Atak, Meclis Kararı’nın tutanakta yazıldığı haliyle kullanılmış olabileceğini ifade etti. CHP Grubu’nun tutanağın yeniden yazılması teklifine karşı sergilediği tavır ve tutanağın yazılı haliyle kullanıldığı yolundaki açıklamalar, Cumhur İttifakı Grubu’nda tepki ile karşılandı.

Grup Sözcüsü Tacettin Özden, “Bu durum meclisi yok saymaktır. Zaten çoğunluktasınız. Kararları tutanaklara istediğiniz gibi geçirecekseniz, niye toplantı yapıyoruz. O zaman istediğiniz kararı yazın gitsin” diye konuştu. Yaşanan gerginlik üzere ara verilen Belediye Meclisi’nde, Cumhur İttifakı’nın borçlanma kararına tutanakta yazıldığı şekliyle karşı çıktığının belirtilmesi karara bağlanırken, borçlanma teklifinin yeniden gündeme getirilmesi yolundaki önerge ise meclisin bir sonraki oturumuna bırakıldı.

AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe ise, Cumhur İttifakı olarak aldıkları her kararın arkasında olduklarını belirterek, “Karar oylandığı gibi sadece İller Bankası’ndan kredi kullanılacak şeklinde yazılacaksa, oyumuz kabul. Ama işin içine bankalar ve özel finans kuruluşları dahil ediliyorsa kabul etmemiz mümkün değil. Bu olay gösterdi ki, meclis kararları ile yazılan tutanakları artık daha sıkı takip etmemiz gerekecek” dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!