Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.72
  • ALTIN
    2526.9
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    60567.89$

Kuşadası kıyılarına 2 ölü yunus vurdu

Kuşadası kıyılarına 2 ölü yunus vurdu
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan Nazilli Sitesi ve Kocagöl plajlarında sahilde 2 adet yunus ölü olarak bulundu.

Yunusların üzerinde yapılan incelemelerde, her ikisinin de bilimsel adı Stenella Coeruleoalba türü Çizgili Yunus olduğu tespit edildi. Her iki yunusun da uzun süre deniz yüzeyinde kalmasından dolayı aşırı bozulmalar başladığı, bu nedenle nekropsi yapılmasının uygun olmadığı görüldü.

Yunusların yapılan ölçümlerinde küçük olanın 1 metre 17 santim, büyük olanın 2 metre 15 santim uzunluğunda olduğu tespit edildi. Türk Deniz Araştırmaları Vakfı’na gönderilmek üzere, yunuslardan doku ve diş örnekleri alındı. Deniz ekosisteminde besin zincirinin en üst halkalarından birinde olan yunuslar, deniz kirliliği, balıkçı ağlarına tesadüfen takılma, plastik atıklar gibi nedenlerle ölürken, bazen az da olsa kasıtlı ölümlere de rastlanıyor. Yunuslar Kuşadası Belediyesi’ne ait araçlarla alınarak, bir çukur kazılıp üzerlerine kireç dökülerek gömülmesi sağlandı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Yat turlarında büyük bir mutlulukla tekneyle yarışmalarını izlediğimiz yunuslar, deniz ekosisteminin sağlıklı göstergeleri olup, öncelikle onların yaşam alanı olan denizlerimizi temiz tutmalıyız” denildi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!