Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.6
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2497.6
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63923.93$

Kuşadası Sahilleri Seyyar Cennetine Dönüyor!

Kuşadası Sahilleri Seyyar Cennetine Dönüyor!
Son dönemlerde Kuşadası sahillerinde ve çeşitli noktalarda sıkça görülmeye başlanan mobil seyyar büfelere rağbet yağdı. Üretici firmalar fazla mesai yapmaya başladı.

Üretici firmalara Kuşadası’ndan sipariş yağdı. Henüz turizm sezonu öncesinde son yıllarda adeta moda halini alan mobil seyyar büfe sayısında, çevre esnafını tehdit eden patlamanın eşiğine gelindi.

Mekan sahibi işletmeciler, pandemi nedeniyle ayakta kalmaya zorlanırken, son yıllarda moda halini alan seyyar büfelere talepler giderek arttı. Üretim yapan firmalar, Kuşadası’ndan gelen siparişler yüzünden fazla mesai yapmaya başladı. Bazı girişimciler birden çok sipariş vererek sahillerde büfe zinciri oluşturmak için kolları sıvadı.

Üretim merkezi Ankara’da bulunan ve üç tekerlekli triportör üzerinde satış tezgahı yapan firmaların yetkilileri beklenen yeni sezon için Kuşadası’ndan 10’a yakın sipariş aldıklarını belirtti. Alıcının kimliği hakkında bilgi vermeyen firma yetkilileri, Mobil satış noktalarının teslimini haziran ayı sonuna kadar gerçekleştireceklerini ifade etti. Bu firma yoğunluğu gerekçe göstererek yaz sezonu için gelen siparişleri geri çevirmeye başladı.

Özellikle son dönemlerde Güzelçamlı ve Davutlar sahillerinde sıkça görüntülenen faaliyet göstereceği alana bir çekici aracılığı ile götürülen karavan türü mobil büfelere gösterilen talepte de artış olduğu bildirildi. Davutlar’da bir atölye tüm mesaisini mobil iş yeri üretimine ayırdı. Sözü edilen atölyede üretilen bazı karavanlar, şimdiden sahillerdeki yerini aldı.

Bu arada gerek mali, gerekse hijyen denetiminden uzak kaldığı gerekçesiyle özendirilmesine tepki gösterilen mobil satıcılık konusunda faaliyet göstereceği belirtilen bir girişimci de Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na resmen başvuru yaptı. “Puffin Van” tabelası ile faaliyet göstermeyi planlayan girişimcinin, Kuşadası’nın pek çok noktasından faaliyette bulunmak için izin aldığı ileri sürüldü.

Yerleşik çevre esnafını rahatsız eden mobil seyyar işletmelerin sayısının giderek artması, pandemi koşulları nedeniyle önem kazanan hijyen konusunda soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Bu tür işletmelerin gerek tatlı su depolama alanlarının, gerekse atık depolama alanlarının kısıtlı olmasından dolayı sağlıklı hizmet sunamayacağını belirten bazı tüketiciler, bu modanın kontrol altına alınması gerektiğine dikkat çektiler.     

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!