Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2495.7
  • BIST
    9449.87
  • BTC
    64458.19$

Kuşadası'nda 5 Aylık Hamile Eşi Ölen Liberyalı Göçmen Anlattı

Kuşadası'nda 5 Aylık Hamile Eşi Ölen Liberyalı Göçmen Anlattı
Yunanistan unsurlarının geri itmesi sonucu eşi ölen Liberya vatandaşı Muhammed Shakul, "Eşim öldü ve hiçbir şeyim yok. Sadece eşim vardı. İlk çocuğumuz olacaktı. Onu bir daha göremeyeceğim. Artık hiçbir şeyim kalmadı." dedi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında 20 Aralık'ta Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarılan düzensiz göçmenler yaşadıklarını anlattı. Sahil Güvenlik ekiplerince Kuşadası açıklarında kurtarıldıktan sonra Aydın Geri Gönderme Merkezi'ne getirilen 43 düzensiz göçmenin işlemi sürüyor. Cesetlerine ulaşılan Liberya vatandaşı Acheng Maryem Shakul (21) ile kimliği tespit edilemeyen kadının cenazelerinin otopsi işlemi İzmir Adli Tıp Kurumu'nda devam ediyor. Acheng Maryem Shakul'un 25 yaşındaki eşi Muhammed Shakul, gazetecilere, 3 yıl önce evlendiği eşiyle Türkiye üzerinden yasa dışı yolla Avrupa'ya geçmek istediklerini belirtti.

Eşinin 5 aylık hamile olduğunu kaydeden Shakul, botla Avrupa'ya geçmeye çalışırken Yunanistan unsurlarının kendilerini Sisam Adası yakınlarında durdurduğunu, pasaport, para ve cep telefonlarına el koyduğunu, botlarını hatla bağlayıp iki tekneyle Türk kara sularına sürüklediklerini, bu sırada eşinin ve botta bulunan bir başka kadının boğulduğunu gözyaşları içinde anlattı.

Eşinin ve teknedeki diğer kadının yardım çığlıklarına karşılık veremediklerini ifade eden Shakul, şöyle dedi:

"Eşim 'Lütfen yardım edin, yardım edin' diye bağırıyordu. Ona kimse yardım edemedi. Biz çok yorulmuştuk. Su sürekli üzerimize geliyordu, dalga çoktu. Bot küçüktü ve su alıyordu. Bir tekne bizi sürüklerken diğer tekne de botumuzu sıkıştırıyordu. Eşimi kaybettik. Sonra bizi bıraktılar. 50 dakika sonra Türk Sahil Güvenlik geldi. Onlar bize iyi davrandı. Bizi tekneye aldılar. Yunanistan Sahil Güvenliği eşimi ve arkadaşımızı öldürdü. Eşim öldü ve hiçbir şeyim yok. Sadece eşim vardı. İlk çocuğumuz olacaktı. Onu bir daha göremeyeceğim. Artık hiçbir şeyim kalmadı."

HAVAYA ATEŞ EDİYORLARDI
Acheng Maryem Shakul'un kız kardeşi Rihanna İbrahim ise büyük üzüntü yaşadığını söyledi. Kendisini çok kötü hissettiğini anlatan İbrahim, "Ablama yardım etmeyi denedim olmadı. Bot çok hızlı gidiyordu. Yunanistan askerleri bizi sıkıştırıyordu. Çocuklar da vardı teknede. Sular sürekli üzerime geliyordu. Bize bağırıyorlardı. Ayakta durmaya çalışıyorduk ama hemen demir sopalarla bize vuruyorlardı. Korkutmak için havaya ateş ediyorlardı." diye konuştu.

Aynı ülke vatandaşlarından John Jones ise Yunanistan unsurlarından telefonunu saklayıp 112 Acil Çağrı Merkezinden yardım istediğini belirtti. Attığı konuma Türk Sahil Güvenlik ekibinin geldiğini ifade eden Jones, kurtulduklarına sevindiğini ancak iki arkadaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!