Reklamı Geç
N-Class
Aydın
27 Temmuz, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.99
  • EURO
    35.81
  • ALTIN
    2529.0
  • BIST
    10891.42
  • BTC
    68141.338$

Kuşadası'nda berberlerde çırak krizi!

Kuşadası'nda berberlerde çırak krizi!
Aydın Kuşadası'nda 30 yıldır meslek hayatını sürdüren berber İbrahim Sevim, sanatlarını teslim edecek çırak bulamadıklarından dolayı dert yandı.

Kuşadası’nda uzun yıllardır berberlik yapan İbrahim Sevim, berberlik mesleğinde ustaların çırak krizi yaşadıklarını söyleyerek artık gençlerin zanaattan uzaklaştığına değindi. Berberlik mesleğinin aslında bir sanat olduğunu ifade eden Sevim, önümüzdeki yıllarda mesleğin yok olmakla karşı karşıya kalacağının korkusunu yaşadıklarını dile getirdi.

‘’ÖNCEDEN ÇOCUK YAŞTA ZANAAT ÖĞRENİLİRDİ’’
Çocuk yaşta babasının yönlendirmesiyle berberlik mesleğini icra etmeye başlayan İbrahim Sevim, ‘’ 30 yılı aşkın süredir berberlik yapıyorum. Çırak olarak başladım. Sonrasında kalfalık derken ardından usta oldum. Eskiden bir ustanın yanında 2-3 çırağı olurdu. Yaz tatillerinde meslek öğrenmeye başlanılırdı. Şimdi en genç çırağımız bile 30 yaşında. Kendi ailelerimizden genç bulamazsak dışardan çırak olmak isteyen hiç çıkmıyor. Bundan 20 yıl sonra artık bu meslek de unutulmaya yüz tutmuş hale gelecek’’ diye konuştu.

‘’BU MESLEKLER YAŞATILMALI’’
Berberliğin yüz yıllardır devam eden bir meslek olduğunu belirten Sevim,’’ Bu meslek yüz yıllardır var. Bizim miras olan bu mesleğe sahip çıkmamız gerekiyor. Her insanın kolunda bir altın bileziği olmalı. Bu meslek de bir altın bileziktir. Berberlik mesleği son bulmamalı ve yaşatılmalı. Biz bu işi yapamaz yaşa geldiğimizde gönlümüz rahat gençlere emanet edebilmeliyiz’’ dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!