Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.05
  • ALTIN
    2325.7
  • BIST
    9096.59
  • BTC
    70226.71$

Kuşadası'nda Çeşmelerden Pis Sular Akıyor!

Kuşadası'nda Çeşmelerden Pis Sular Akıyor!
Kuşadası'nda ishal ve karın ağrısı nedeniyle hastanelere akın sürerken, vatandaşlardan şebeke suyu ile ilgili şikayet yağdı.

Kuşadası’nda karın ağrısı ve ishal nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvuranlar acil servislerde uzun kuyruklar oluştururken, şebeke suyu ile ilgili şikayetler inanılmaz ölçüde arttı. Kuşadası’nda yaşayan ve ishal nedeniyle tedavi gören emekli İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Güney Aktaş, hastalığa musluk sularının neden olabileceğini söyledi. Kendisi gibi hekim olan eşi tarafından evde tedavi edildiğini belirten Dr. Güney Aktaş, korona endişesi ve yoğunluk yüzünden hastaneye gitmediğini ifade etti. 

Kendisinde ortaya çıkan rahatsızlıkla ilgili olarak, “Bugüne kadar yaşamadığım kadar kötü” ifadesini kullanan Dr. Aktaş, şiddetli ishal ve kusma olarak tanımladığı duruma şebeke suyunun neden olduğunu düşündüklerini belirtti. Dr. Aktaş, “Bu durum musluk suyu ile yapılmış buz kullandıktan sonra ortaya çıktı” diye konuştu. ASKİ yetkililerinden Kuşadası’ndaki şebeke suyu ile ilgili ayrıntılı analizler yapılmasını isteyen Dr. Aktaş, halkın konuyla ilgili olarak sürekli olarak bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.

Bu arada Kuşadası’nın pek çok bölgesinde daha önce içindeki tortular ve rengi nedeniyle şikayet konusu olan musluk suyunun son günlerde lağım koktuğu yolunda yakınmalar gelmeye başladı. Pek çok vatandaş, kombi, bulaşık ve çamaşır makinası gibi cihazların bile bozulmasına neden olan şebeke suyunun halk sağlığına etkisinin sorgulanması gerektiğine işaret etti.

Kuşadası’ndaki durum ile ilgili bir başka ilginç ayrıntı ise eczanelerde ishal ilaçlarına olan talebin artması oldu. Pek çok eczacı, geçtiğimiz yıllarda böyle bir taleple karşılaşılmadığını belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!