Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64505.430$

Kuşadası'nda Hayrete Düşüren Görüntü!

Kuşadası'nda Hayrete Düşüren Görüntü!
Kuşadası'nda Yılancıburnu mevkinde bulunan terfi istasyon tesislerinin yanından denize dökülen pis sular, görenleri hayrete düşürdü. Denizin rengi değişti.

Geçtiğimiz temmuz ayında Kuşadası'nda, atık su hattından oluşan patlaktan boşalan lağım suları, yağmur suyu tahliye hattına karışarak plajdan denize döküldü. Nazilli Sitesi önünden denize giren vatandaşlar birden lağım sularının akması karşısında şaşkına dönerek denizden çıktı. Sorunun Kurban Bayramı tatili nedeniyle 1 milyona uluşan nüfus yoğunluğunun yarattığı aşırı tüketimden kaynaklandığını belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sonuç itibariyle kul yapısı olan bir boru patlamıştır. Bu olaydan bile siyasi çıkar elde etmek için yapılan karalama kampanyalarının farkındayız. Bu bir kazadır. Bu olayın İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi ile alakası yoktur. Tesisimiz tıkır tıkır çalışmaktadır” açıklamasında bulunmuştu.

ÇERÇİOĞLU’NUN SÖZÜ BOŞA MI ÇIKTI?

Bu olaydan sonra “Kuşadası’nda hizmetlerimiz 3 katına çıkacak. Tesisimiz tıkır tıkır çalışmaktadır” sözü veren Çerçioğlu’nun bu sözleri akıllara sözler boşa mı çıktı sorusunu getirdi. Yılancıburnu mevkinde ki terfi istasyon tesislerinin 50 metre mesafedeki Antik Limanın yanından, Yılancı Burnu Plajının arka tarafından denize dökülen pis sular, görenleri hayrete düşürdü.

Atık suların denize karışmasıyla ilgili sosyal medyada canlı yayın yapan Saadet Partisi Kuşadası İlçe Başkanı Yasin Sarıkaya o anları takipçileriyle paylaşarak görüntülere tepki gösterdi. 

CANLI YAYINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ..

Görüntülerin sosyal medyadan hızla yayılmasının ardından MHP Kuşadası önceki İlçe Başkanı Mustafa Bayraktar, paylaştığı görüntülere karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Aydın Büyükşehir Belediyesini göreve davet etti.

“DENİZİMİZ TEHLİKE ALTINDA”

“Kuşadası’nın en önemli sorunu bugün çekilen resimde görülendir. Yani alt yapıdır. Yıllardır, alt yapı sorunu, arıtma olmaması, çalışmaması ya da arıtmanın yetersiz olması ne derseniz deyin… Böyle giderse denizimiz tehlike altında... Denizi kaybedersek, yeşili yok ettiğimiz gibi neyi pazarlayacağız merak ediyorum. Lüks beton daireleri, villaları, pazarlayacak halimiz yok herhalde turizm potansiyeli olarak.

“BAŞKA KUŞADASI YOK”

Yılların arıtma sorununun çözülmesi için iktidarından, muhalefete herkese büyük ödev düşüyor... Konu önce Aydin Büyükşehir Belediye Meclisine, orada olmazsa Ankara ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına taşınmalı... Mutlaka çözüm bulunmalı... Sonuç olarak bu ilçede yaşıyoruz, ekmek yiyoruz, böyle olmaz... Başka Kuşadası yok...”

"BEN BÖYLE BİR ŞEY HAYATTA GÖRMEDİM" 

Ailesi ile birlikte yılancıburnu'nda denize gelen Mestan Sönmez, şu gördüğünüz buruna yakın yerde denize girmeye geldik, çocuklarla geldik güneşlenecektim önce yukarıdan sesler geldi bir süre sonra denizin rengi değişmeye başladı ve ortalığı tuhaf bir koku sardı ne olduğunu ilk başta anlamadım ama renk tamamen değişince kirli suların olduğunu düşünüp girmekten vazgeçtik, ben böyle bir şeyi hayatta görmedim ve hiç yakıştıramadım" dedi. 

Öte yandan Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün denize akan kirlilikle ilgili inceleme başlatıp başlatmayacağı merak konusu oldu.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!