Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2493.8
  • BIST
    9460.73
  • BTC
    65361.33$

Kuşadası'nda Kaçak Yapılaşmayla Mücadele Sürüyor

Kuşadası'nda Kaçak Yapılaşmayla Mücadele Sürüyor
Kuşadası’ndaki bazı siteler, son aylarda imara aykırı yapılan kaçak katlarla adeta görüntü kirliliği oluştururken, vatandaşlar 'imar barışı' gelecek söylentisiyle hareket eden kişilerin kanuna aykırı kat çıktığını iddia etti. Kuşadası Belediyesi ise kaçak yapılaşmayla mücadele kararlığından asla vazgeçmeyeceğini ifade etti.

Kuşadası'nda bazı sitelerde son zamanlarda görüntü kirliliğinin ortaya çıkmasının ardından bazı mesken sahipleri, 'imar barışı' çıkacağı yönünde kanuna aykırı kaçak kat çıkmaya başladı. Özellikle yazlık sitelerde bulunan yapıların adeta birer kat yükseldiğini gören site sakinleri ise yaşanan duruma isyan etti. Kuşadası Belediyesi ekiplerinin kaçak yapılarla mücadelede yalnız bırakıldığını söyleyen vatandaşlar, diğer yetkili kurumlarında destek vermesi gerektiğini ifade ettiler.

KUŞADASI BELEDİYESİ KAÇAK YAPILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
İmara aykırı kaçak yapılaşma ile mücadelesini kararlılıkla sürdüren Kuşadası Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, imar barışı çıkacağı umuduyla son günlerde artan kaçak yapılaşmalara göz yumulmasının mümkün olmadığı belirtildi. Yapılan açıklamada, 2019 yılı Mayıs ayı itibari ile yapılan denetimlerde 1657 adet imara aykırı uygulama tespit edildiği, 3194 sayılı İmar Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince bu tespit edilen aykırılıklara yasal işlem uygulandığı ifade edildi. Tespit edilen imara aykırı uygulamalardan 786’sinin 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında uygunluğu sağlanırken, Geri kalan aykırılıklar için ise mevzuat kapsamında yasal işlemler devam ettiği belirtildi. 

BAŞKAN GÜNELİN TALİMATI NETTİR
Son dönemde kamuoyunda imar barışı çıkacağı yönünde bir algı oluştuğu ve bu durum da kaçak yapılaşmaya zemin hazırlandığını ifade eden Yapı Kontrol Müdürlüğü, Kuşadası’nın imar planları dâhilinde ve belirli bir düzen içerisinde gelişim gösterebilmesi için kaçak yapılaşma ile mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini, Başkan Günel'in talimatının net olduğunu ve kaçak yapılaşmaya asla geçit vermeyeceklerini belirtti.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!