Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.08
  • ALTIN
    2296.2
  • BIST
    8997
  • BTC
    70550$

Kuşadası'nda Taşıyıcı Kolon Denetimi Yapılacak!

Kuşadası'nda Taşıyıcı Kolon Denetimi Yapılacak!
Kuşadası Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kentte meydana gelebilecek olası afet durumlarına karşı gönüllü belediye çalışanlarından oluşacak bir “Acil Arama Kurtarma Timi” kurmak üzere harekete geçti. Öte yandan zemin katlarda bulunan taşıyıcı kolonları keserek bina güvenliğini riske atanların tespiti için de kapsamlı bir çalışma başlatılacak.

Kuşadası Belediyesi, deprem kuşağı üzerinde yer alan kenti olası depremlere karşı daha güvenli hale getirmek için çalışmalarını hızlandırdı. Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerin ardından afet bölgelerinde yaşayan depremzedeler için başlattığı yardım kampanyasını sürdürürken bir yandan da kente gelen afetzedeleri yalnız bırakmayan Kuşadası Belediyesi, deprem anında hayat kurtaracak önemli kararlar aldı.

Buna göre Kuşadası Belediyesi; kendi çalışanlarından oluşacak acil bir arama kurtarma yardım timi oluşturacak. Gönüllülük esasına göre kurulacak olan Acil Arama Kurtarma Timi üyeleri, yoğun bir eğitim sürecinin ardından kent içinde veya dışında meydana gelebilecek afetlerde hayat kurtarmak üzere donanımlı hale getirilecek.
TAŞIYICI KOLON DENETİMİ YAPILACAK
Acil Arama Kurtarma Timinin yanı sıra kentteki yapı güvenliğini sağlamak amacıyla da yeni bir çalışmanın hazırlığı içerisinde olan Kuşadası Belediyesi kentteki tüm yapıları tek tek denetleyerek zemin katlarda bulunan taşıyıcı kolonları kesen kişileri tespit ederek cezai işlem uygulayacak.
HEPİMİZ DEPREME HAZIR OLMALIYIZ”
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlar için derin üzüntü duyduğunu belirterek “Kuşadası Belediyesi, tüm çalışanları ve imkânlarıyla beraber ilk günden bugüne kadar elinden gelen her türlü çabayı göstermekte ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarına pansuman olmaya çalışmaktadır. Ülkemizin ve yaşadığımız şehir olan Kuşadası’nın deprem kuşağının içinde olması ve son zamanlarda gittikçe artan deprem vakaları nedeniyle kentimizin de olası bir afete karşı hazır durumda olması gerek. Bu kapsamda çalışmalarımızı hızlandırma ve Kuşadası Belediyesi bünyesinde de gönüllülük esasıyla oluşturulan bir Acil Arama Kurtarma Timi oluşturulmasına karar verilmiştir” dedi. Depreme karşı yapı güvenliğinin önemine dikkat çeken Başkan Ömer Günel “Kuşadası Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kaçak yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda kentimizde bulunan tüm binalarda kolon denetimi yaparak yapı güvenliğini tehlikeye sokan girişimlerin önüne geçmek için gerekli çalışmaları ivedilikle tamamlayacağız” diye konuştu. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Yasemin Evren
    18-02-2023 20:19

    Duy da inanma. Demek kaçak yapılaşmaya izin verilmedi, öyle mi? Ben ev alırken tapu oturma ruhsatı var mı diye sormadı bile. Ruhsatı yoktu tüm apartmanın. İmar affından yararlanıp ruhsat aldık. Paşa paşa verdik paraları. Hiçbir yöneticinin sözüne güvenmiyorum. Hele Ömer Günel'e...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!