Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.75
  • ALTIN
    2492.8
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63434$

Kuşadası'ndaki Hazine Ormanına 1100 Odalı Otel!

Kuşadası'ndaki Hazine Ormanına 1100 Odalı Otel!
Kültür ve Turizm Bakanlığı 15 ilde 51 taşınmazı, otel, tatil köyü, termal tesis, günübirlik tesis ve golf sahası yapılmak üzere girişimcilere açtı. Resmi Gazetede yayımlanan ilana göre arazilerin 28 tanesinin Hazineye ait “Orman” olması, akıllara “Ormanlar turizme mi açılıyor” sorusunu getirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı aralarında İzmir’in  Çeşme, Selçuk, Menderes, Antalya’nın Kemer, Alanya, Serik ve Gazipaşa, Muğla’nın Bodrum, Aydın’ın Kuşadası ilçeleri  başta olmak üzere 15 ilde  bir birinden değerli 51 taşınmazı otel, tatil köyü, termal tesis, günübirlik tesis ve golf sahası yapılmak üzere girişimcilere açtı. Tahsis edilecek kamu taşınmazlarının Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ile Turizm Alan ve Merkezleri içinde olduğu belirtilen ilan Resmi Gazetede yayımlandı. 
28’İ HAZİNEYE AİT ORMAN ARAZİSİ
Bakanlık ilanında tedirgin eden bölüm ise bir çok ildeki tahsis arazilerinin “Hazine (Orman)” olarak gösterilmesi oldu.  Toplam 28 araziden çoğunun sahillerde, bir birinden güzel koylarda olması dikkat çekti.

ADAGÖL YANINA 5 YILDIZLI OTEL VEYA TATİL KÖYÜ
Tahsis edilen kamu taşınmazları arasında Aydın’ın Kuşadası ilçesi de yer aldı. Kuşadası Türkmen Mahallesi’nde 1 no’lu özel parsele, 1100 yataklı 5 yıldızlı otel veya tatil köyü yapılması planlanıyor. Bakanlığın teklifi kabul etmesi için yapılacak değerlendirmede öne çıkan husus ise ‘mali yeterlilik’. Buna göre yabancı turizmci de içerisinde ormanlık alanların da bulunduğu parsellerin ihalelerine girebilecek. Ayrıca ihale için verilecek tekliflerin süresi bir ay. Teklifler 19 Ağustos’a kadar Bakanlığa iletilecek.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    Halil Alkış
    22-07-2022 09:48

    Bu yer Komer kuşadası kongre merkezine 2005 yılında 49 yıllığına tahsis edilen 199000 m2 lik bir alan olup 1300 yatak kapasiteli otel tatil köyü yapmak üzere verilmişti. Ancak yatırımcı bulunamadığı için 2016 yılında Turizm Bakanlığına geri verildi

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!