Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.62
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2498.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61937.88$

Kuşadası'nın Göbeğindekine Ruhsat, Güzelçamlı’ya Gelince Kazma!

Kuşadası'nın Göbeğindekine Ruhsat, Güzelçamlı’ya Gelince Kazma!
Kuşadası merkezde denizin içine kadar büyüyen işletmeler her yıl biraz büyüyerek faaliyetini sürdürürken, Güzelçamlı halkının nefes aldığı Günbatımı Kafe ise yıkıldı.

Güzelçamlı Sahili’nde yıllardır hem mahalle halkının, hem de tatilcilerin nefes aldığı mekanlardan biri olan Günbatımı Kafe yıkıldı. Kuşadası Merkez’de liman çevresindeki benzer konumda bulunan belediyenin kiracısı işletmeler ruhsatlandırılıp, yıllar içinde büyürken Güzelçamlı’daki kafe için alınan yıkım kararı mahallede yaşayanlar tarafından tepki ile karşılandı.

(Güzelçamlı halkının soluk aldığı çay bahçesi yıkıldı)

Kuşadası’nın göbeğinde yer alan bazı işletmelerin zaman içinde büyüyüp denizi işgal etmesine tepkiler sürerken Güzelçamlı’da 20 yılı aşkın bir süredir çay bahçesi olarak faaliyet gösteren Günbatımı Kafe, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkıldı.

Ekonomik fiyatları nedeniyle mahalle halkı ve tatilcilerin büyük rağbet gösterdiği kafenin yıkımı Güzelçamlı’da büyük hayal kırıklığı yarattı. Merkezdeki denize sıfır işletmelere göz yumulurken, Kuşadası’nın uç noktası Güzelçamlı’da farklı bir uygulamaya gidilmesi çifte standart olarak değerlendirildi. Kısıtlamalar devam ederken gerçekleştirilen yıkım işlemi, mekanlara açılış izni verilmesi sonrasında kahve molası vermek amacıyla sahile koşan vatandaşlarda büyük hayal kırıklığı yarattı. 

Görüntülerin paylaşıldığı Güzelçamlı Sevdalıları adlı facebook grubunda, kararı öğrenen bir çok vatandaş belediye'ye tepki gösterdi. Kimi vatandaşlar, biz oraya sık sık gelirdik geliş sebebimiz salaş bir doğal ortam yaratmasaydı, bu yüzden otururken huzur buluyorduk, lüks restoranlarınız sizin olsun daha iyisinden kastınız buysa biz oranın salaş küçük köy kahvesi halini severdik, işletmecileride çok efendiler derken, kimi vatandaşlar ise, çok çok üzgünüz Salaş ve huzurlu mekanı yıktılar şimdi yenisini yapıp burayı beton yığınına çevirecekler, Panion kafe gibi Günbatımı Kafe gibi yerlerimizi geri istiyoruz dediler. 

(Kuşadası merkez sahilindekilere dokunan yok)

Güzelçamlı mahalle sakinleri yıkıma bir anlam veremezken, Kuşadası Belediyesi ise söz konusu buraya ne yapılacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapmadı. 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!