Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Mayıs, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    32.22
  • EURO
    35.36
  • ALTIN
    2510.5
  • BIST
    10643.58
  • BTC
    66362.15$

Mars Koloni Diyorlardı, Klonlamışlar!

Mars Koloni Diyorlardı, Klonlamışlar!
Kuşadası Belediyesiʼnin “turizmde devrim” olarak tanıttığı “mars temalı” turistik tesislerden sadece Ürdünʼde 2 tane bulunduğu ve yıllardır faaliyette olduğu ortaya çıktı.

Son günlerde adı sık sık ulusal basında anılan CHP'li Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günelʼin “dünyada ilk” ilan ettiği ve tanıtımı için milyonlarca lira para harcanan “Mars Colony isimli uzay temalı projesi çalıntı çıktı. Ürdünʼde bulunan Sun City Camp ve Wadi Rum isimli tesislerin yıllardır “Marsta Yaşam” konsepti ile faaliyet gösterdiği belirlendi. Amerikaʼda da benzer anlayışla işletmeye açılan çok sayıda turistik tesis olduğu ifade edildi.

CHP'li Ömer Günelʼin “literatüre geçecek” iddiasıyla tanıtımını yaptığı, Turizm Bakanlığıʼndan destek istediği Mars Colony isimli “mars” temalı turistik tesisin akıbeti merakla beklenirken Ürdünʼdeki Wadi Rum, instagram üzerinden büyük bir reklam kampanyası başlattı.

Türkiyeʼden de çok sayıda takipçisinin bulunduğu Wadi Rum, gezi bloglarındaki reklamlarında, Jebel Ram Dağıʼnda kurulu tesis için “Dünyaʼda kaç yer sizi Marsʼa gelmiş gibi hissettirebilir. Belki sadece Wadi Rum” ifadesine yer verdi.

Yine Ürdünʼde kurulu bulunan bir başka Mars temalı tesis olan Sun Cityʼnin özellikle Avrupaʼda yoğunlaşan reklamlarında da, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günelʼin Mars Colony tanıtımlarında dikkat çektiği astronot menüsünden similatör deneyimlerine kadar pek çok ortak nokta olması dikkat çekti.

Ürdünʼdeki tesislerle, Kuşadası Belediyesiʼnin rüya projesi arasındaki en büyük benzerliği ise mimarisi ve yerleşim biçimi oluşturdu. Günelʼin “dünyada ilk olacak” iddiasında bulunduğu “mars konseptli” turistik tesislerden Amerikaʼda da faaliyet gösterdiği belirlendi. 

Bu arada “Mars Colony” isimli projeyi tanıtmak için Turizm Bakanı Nuri Ersoyʼu ziyaret eden Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, aynı dosyanın uzay yatırımları ile bilinen ünlü işadamı Space Xʼin sahibi Elon Muskʼa da gönderdiği açıklanmıştı. Ancak Elon Muskʼın Kuşadası Belediyesiʼnin rüya projesi ile ilgili kararı konusunda bir bilgi verilmedi.

ÜRDÜNDEKİ MUHTEŞEM PROJE İÇİN TIKLAYINIZ!..

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!