Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Milli Park Müdüründen Kirli Algılara Son Nokta!

Milli Park Müdüründen Kirli Algılara Son Nokta!
Kuşadası’nda bulunan Milli Park’taki çalışmalar hakkında kamuoyunda olumsuz algı yaratmaya çalışan bazı sosyal medya paylaşımlarına milli park müdürü Koray Aşık’tan sert tepki geldi.

Aydın’ın Kuşadası ilçesi Güzelçamlı mahallesinde bulunan dünyaca ünlü Milli Park’ta sezon öncesi yenileme çalışmaları tüm hızla devam ediyor. Son günlerde çeşitli sosyal medya hesaplarında olumsuz algı yaratmaya çalışan bir takım paylaşımlara Milli Park Müdürü Koray Aşık’tan cevap geldi. Konuyla ilgili açıklama da bulunan Aşık, şu ifadelere yer verdi;

Milli Parkımızın 2022 yılı onaylı yatırım programı kapsamında,

“Yapılan çalışmaların tamamı Ahşap malzeme kullanılarak yapılan, 12 adet Ahşap Pergole, 30 adet Ahşap Çatılı Masa yapılacaktır. Bu yapılan çalışmalardaki amaç ziyaretçilerimizin yoğun olarak kullandığı içmeler koyunda gölge alanların arttırılarak ziyaretçilerimizin daha rahat ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmelerini sağlamaktır.

Milli Park Müdürlüğümüzün asli görevi Doğa Korumadır. Yapılan tüm hizmetlerde Doğa Koruma öncelikli olarak ziyaretçilerimizin sağlığı, güvenliği ve rahatlığı amaçlanmaktadır.

Bu tarz paylaşımlar gibi tamamen algılara yönelik ifadelerle insanları yanıltan kişiler kesinlikle art niyetlidir. Geçmişte yapılan ve şuanda yapılan her şey ortada ve göz önünde iken, sezon açıldığında milli parkımızdan hiç kimse mutsuz ayrılmayacaktır.

50 yıldır Milli Park’ta bulunan mevcut yapıların dışında hiçbir betonarme yapı yapılamaz, yapılmamaktadır. Mevcut eski restoranların aynı yerinde ve aynı m2’sine uyularak yenileme ve bakım çalışmaları yürütülmektedir. Yapılan çalışmalar, tesisleri kullanan ziyaretçilerimizin sağlık, hijyen ve güvenlik standartları gözetilerek projelendirilmiş ve onaylanmıştır. Kavaklı koyunda da kıyıdaki ağaçları, tesisleri ve yolu korumak amaçlı taş duvar yapılmaktadır.  Çalışmalar bitene kadar, ziyaretçilerimizin bu tarz paylaşımlara itibar etmemesini rica ediyoruz.”

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!