Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64050.686$

Motosikletler, Vatandaşlar İçin Kabusa Döndü!

Motosikletler, Vatandaşlar İçin Kabusa Döndü!
Kuşadası’nda sayısı 30 bini aşan motosikletler, hem sürücüler, hem de yayalar için tehlike saçmaya başladı.

Ulaşımda ekonomik ve pratik çözüm olarak kullanımı yaygınlaşan motosikletler, Kuşadası için kabusa döndü. Kademeli normalleşme ile birlikte sayıları 30 bini aştığı tahmin edilen motosikletlerin neden olduğu kaza sayısında patlama yaşanırken, trafik kurallarını hiçe sayarak kaldırım ve yaya geçitlerini kullanan motor sürücüleri, yayalar için de büyük tehlikeye dönüştü.

Özellikle tek yön uygulamasının başlamasından sonra sıkışan trafiğe çözüm için kullanıcı sayısında patlama yaşanan motosikletlerin neden olduğu tehlike, normalleşme ile birlikte yeniden gündeme geldi. 17 Mayıs’tan bu yana 1’i ölümlü olmak üzere çok sayıda kazaya karışan motosikletler, sadece sürücüler için değil yayalar için de tehlike kaynağına döndü. Kural tanımayan motosiklet kullanıcılarının araç trafiğine girmemek için kaldırımları ve yaya geçitlerini pervasızca işgal etmesi, vatandaşı isyan ettirdi. Çoğunluğu zorunlu olmasına rağmen kask takmayan, bazıları plakasız olarak trafiği çıkan, bir bölümü de ehliyetsiz kullanıldığı ifade edilen motosikletler konusunda önlem alınmasını isteyen vatandaşlar, Kuşadası Emniyet Müdürlüğü’nün başarılı asayiş konusunda gösterdiği hassasiyeti motorcular konusunda da göstermeye çağırdı.

Denetimlerin motosiklet terörünün önlenmesi için caydırıcı bir önlem olacağına dikkat çeken vatandaşlar, “13-15 yaşında çocuklar bile motorlarla trafikte tehlike saçıyor. Bunlar sadece kendilerini tehlikeye atmayıp çevreye de tehlike saçıyorlar. Bu tür kullanıcıların kendi aralarında düzenledikleri yarışları Kuşadası’nın her köşesinde görmek mümkün. Sabah akşam fark etmeden egzozu açık motosikletler yüksek gürültü saçarak mahalle sakinleri rahatısız ediyorlar, Trafikte huzurun ve güvenin sağlanması için bunların yola çıkmalarına izin vermemek gerekir” diye konuştular.

Motosikleti ihtiyaç için ve kurallar çerçevesinde kullanan sürücüler de, kural tanımaz motorcuların kendileri için de risk olduğuna dikkat çekerek, bilinçsiz kullanımın önüne geçilmesini istediler.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Yorumlar

  • yorum avatar
    ajans
    23-05-2021 11:51

    Çok doğru bir noktaya parmak basmışsınız. Umarım ilgililer bu sorunun üzerine gider. Ancak ahlaki çöküntünün iyice tavan yaptığı ülkemizde artık hiç kimse kurallara uymadığı için alınacak önlemler ancak kağıt üzerinde kalacaktır.

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!