Reklamı Geç
Bulut Aygaz
Mustafa Gökçe
Eda Yurtcan
Aydın
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    35.01
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9065.71
  • BTC
    69661.19$

Ortalığı Karıştıran Maymun Koruma Altına Alındı!

Ortalığı Karıştıran Maymun Koruma Altına Alındı!
Kuşadası’nda evden kaçan maymun herkesi peşine taktı. Sahibine zor anlar yaşatan maymun güçlükle yakalandı.

Olay, Cumhuriyet Mahallesi’nde sabah saatlerinde yaşandı. İddaya göre evde bulunan maymun pencerenin açık bırakılmasını fırsat bilerek kaçtı. Sahibini peşine takan şaşkın maymunu yakalamak hiç kolay olmadı. İnsanların üzerine gelmesinden korkan maymun balkon demirlerine tutunarak kaçmaya devam etti. Maymun, başka bir vatandaşın uzun sopalı balık ağıyla yakalanarak evin içine alındı. Vatandaşların maymunu yakalamak için yaptıkları cep telefonu kameralarına yansıdı.

"DOĞA KORUMA VE MİLLİ PARKLAR MÜDÜRLÜĞÜ'NE TESLİM EDİLDİ"

21 Ekim’de Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi’nde çekilen bu görüntüler sonrası Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile iletişime geçildi. Henüz sahibi belli olmayan maymunu balkonunda yakalayan vatandaşlar, koruma altına alınması için Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne teslim etti.

Bilidiği üzere Türkiye'de 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu dolayısıyla yırtıcı ve vahşi hayvanların sahiplenilmesi ve beslenmesi yasaktır. Bu yasakların içerisinde maymun cinsleri de yer almaktadır. Maymunların AIDS, kuduz ve hepatit gibi hastalıkları bulaştırma durumları dolayısıyla toplum sağlığı açısından tehlikeli olduğu düşünülmektedir.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!