Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Şehir Merkezindeki Yılanı Görenler Gözlerine İnanamadı!

Şehir Merkezindeki Yılanı Görenler Gözlerine İnanamadı!
Aydın Kuşadası'nda şehir merkezinde fallax türü kedi gözlü yılanı gören vatandaşlar gözlerine inanamadı.

İsmet İnönü bulvarından geçen vatandaşlar yolda hareket eden bir yılanı gördü. Yılanın ezilmemesi için harekete geçen doğaseverler bir çubuk vasıtasıyla yılanı alarak kutuya koydu. Haybulans'a haber veren vatandaşlar, yılanın hayatta kalmasını sağlarken, kutu içinde muhafaza altına alınan Ekodosd tarafından teslim alındı.

DOĞAL YAŞAMA BIRAKILDI
Ekodosd Başkanı Bahattin Sürücü yaptığı açıklamada, 'Telescopus fallax türü Kedi Gözlü Yılan olduğunu tespit ettiklerini belirtti.

Konuyu değerlendiren Sürücü şu ifadeleri kullandı; "Kedi Gözlü Yılan adını kedilerdeki dikey ve büyük gözbebeklerinden almıştır. Zehirli olarak bilinse de yarı zehirli bir yılan türüdür. Arka dişlere sahip olduğundan, insanlara zehir enjekte etme yeteneği olmadığı için tehlikeli bir tür değildir. Genellikle çalılık, kayalık ve bitki örtülü açık orman arazilerinde görülür. Şehrin tam ortasında görülmesi de çok ilginç bir durum. Neyse ki duyarlı bir doğasevere denk gelmiş ezilmekten kurtulmuş. Yakında sıcaklar başlayacak ve sürüngenler de yavaş yavaş doğada görülmeye başlanacak. Doğal hayatın içinde önemli işlevleri olan başta yılanlar olmak üzere tüm sürüngenleri ve yaşam alanlarını korumalıyız."

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!