Reklamı Geç
Tilos Travel
Aydın
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.63
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2497.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    62474.52$

Avcılar Yine Şahin'i Vurdu Ekodosd Tedaviye Aldı

Avcılar Yine Şahin'i Vurdu Ekodosd Tedaviye Aldı
Aydın’ın Kuşadası ilçesinde avcılar tarafından vurularak yaralanan Şahin, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyeleri tarafından tedavi edildi.

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde vatandaşlar tarafından kanadından yaralı bir şahin bulundu. Vatandaşlar yaralı şahini EKODOSD gönüllü veterineri Nevzat Yıldız’a teslim etti. Çekilen röntgen filminde, avcılar tarafından vurulduğu belirlenen şahinin sağ kanadında kırık olduğu belirlendi. İlk müdahalesi yapılıp, şahinin kırılan kanadına platin takıldı. 1 gün gözetim altında tutulan şahin, Aydın Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Kanat Ger Topluluğu'nda tedavisine devam edilmesi sağlanacak olan yaralı şahinin, sağlığına kavuşmasının ardından doğal yaşam alanına bırakılacağı bildirildi.

'GÖKYÜZÜNÜN EFENDİLERİNİ VURMAYIN'

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü’de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Özellikle Şahin ve Atmaca gibi yırtıcı kuşlar, güvercinleri ve kümes hayvanlarını avladıkları gerekçesiyle bilinçsiz kişiler tarafından vurulduğu görülmektedir. Genellikle kırsal alanlarda görülen şahinlerin beslenme grubunu tarla faresi, kuşlar, tavşanlar, sürüngenler, amfibiler, böcekler gibi canlılar oluşturmaktadır. Doğal yaşam alanları küçüldükçe beslenmelerinde güçlük çekmektedirler. Çiftçilerin önemli sorunu olan fare gibi kemirgen zararlılarının sayısını kontrol altında tutarak çoğalmalarını önlediklerinden, doğal denge için çok önemli kuş türlerindendir" dedi.

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!